Curiozităţi despre Ernest Hemingway. De ce a ales scriitorul să îşi încheie socotelile cu viaţa

1 hemingway jpg jpeg

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură şi al Premiului Pulitzer, Ernest Hemingway este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori la nivel mondial. Autorul cărţilor „Adio, arme“ şi „Bătrânul şi marea“ şi-a pus capăt zilelor folosind arma preferată.

Ernest Miller Hemingway s-a născut pe 21 iulie 1899, în Oak Park, Illinois, o suburbie a oraşului Chicago. Tatăl său era doctor, iar mama, muzician. În 1918 a lucrat o perioadă ca şofer pe ambulanţă în Italia, implicându-se în ajutarea soldaţilor răniţi. O perioadă a trăit şi la Paris, în anii 1920, unde şi-a dedicat timpul scrisului. În 1928 a revenit în America. Marcat de sinuciderea tatălui său, scriitorul a intrat în depresie, ceea ce nu l-a împiedicat să scrie. Romanul „Adio, arme“ l-a transformat în vedetă internaţională. În 1937, scriitorul a acceptat oferta primită de la North American Newspaper Alliance de a transmite reportaje din bătăliile Războiului Civil din Spania. Romanul „Pentru cine trag clopotele“ i-a confirmat succesul de scriitor. În 1953 a primit premiul Pulitzer, iat în 1954, a fost recompensat cu premiul Nobel pentru literatură.

Adora pisicile cu şase degete la o lăbuţă

În 1935, scriitorul a primit o pisică albă, Snowball, care avea o particularitate: avea şase degete la fiecare lăbuţă. Din acel moment, prozatorul a devenit mare iubitor al felinelor cu această trăsătură. Termenul „pisica lui Hemingway“ face referire tocmai la pisicuţele cu şase pernuţe. Urmaşele lui Snowball au rămas să populeze casa din arhipelagul Florida Keys în care a locuit scriitorul. În jur de 50 de pisici au rămas în acest loc, felinele fiind controlate periodic de un veterinar.

A avut patru neveste

Hemingway a avut o viaţă sentimentală bogată, fiind căsătorit de patru ori. Prima sa soţie a fost Hadley Richardson, care era cu opt mai mare decât scriitor. Ea i-a dăruit primul copil, Jack. Relaţia lor s-a răcit după ce Hemingway a cunoscut-o pe Pauline Pfeiffer, o femeie înstărită, cu care avea în comun, printre altele, pasiunea pentru pescuit. Pauline i-a dăruit doi copii, dar relaţia lor s-a deteriorat după ce scriitorul a cunoscut-o pe Jane Mason, mai tânără decât el. În 1940, s-a căsătorit a treia oară cu Martha Gellhorn, scriitoare şi jurnalistă, după ce amândoi au relatat despre Războiul Civil din Spania. A patra şi ultima soţie a scriitorului a fost Mary Welsh.

S-a sinucis cu arma preferată

În 1960, scriitorul era puternic marcat de depresie şi de probleme financiare. A fost internat o perioadă la Clinica Mayo, unde a fost tratat prin terapie electroconvulsivă. Scriitorul a fost tulburat de sinuciderea tatălui şi ajunsese să bea alcool peste măsură. Pe 2 iulie 1961, Hemingway şi-a ales carabina preferată, a încărcat-o cu două gloanţe şi s-a împuşcat în gură. Peste câţiva ani, fratele şi sora scriitorului, Ursula, Leicester, s-au sinucis şi ei.Recente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg