5 flori care-ţi garantează succesul în dragoste

1 81780 original jpg jpeg

Păi, nu te mai plânge că „n-am avut noroc“, că „pe mine nimeni nu mă iubeşte“ sau că n-ai fost pe fază când s-o-mpărţit norocu'! Pune mâna şi du-te de-ţi cumpără ANUMITE plante, despre care-o să-ţi spun eu acuma. Şi, când stai pe site-uri matrimoniale, pune-ţi o poză cu una din ele la profil. N-are cum să nu meargă! N-are cum!!

Spathiphyllum îţi cheamă copiii

Nu ştiu dac-ai auzit de o plantă care se numeşte „fericirea femeii“. În termeni ştiinţifici, îi zice Spathiphyllum. Are o eleganţă aparte această plantă cu frunze înguste şi lungi, de un verde ca o rochie de vară târzie. Unele popoare o numesc „liliacul păcii“ - ceea ce are sens, fiindcă se zice că această plantă atrage sufletul-pereche. Dacă a dat Domnul şi ţi-ai găsit deja jumătatea, în mod sigur ai tu ceva, o dorinţă ascunsă care nu ţi se îndeplineşte. Mă refer la un biped mic-mic care merge de-a buşilea şi răstoarnă tot în calea lui. Da, despre Spathifhyllum se zice că îţi cheamă copiii!

Mirtul te ajută să te măriţi

La popoarele precreştine, mirtul era închinat Afroditei, zeiţa iubirii şi a frumuseţii. Înainte de venirea lui Hristos, israeliţii îşi împodobeau colibele cu frunze de mirt, în zilele de sărbătoare. Tot pentru vechii evrei, mirtul era un semn de plăcută aducere-aminte a vremurilor bune. La creştini, s-a păstrat simbolismul biruinţei morţii asupra vieţii. La noi şi la alte popoare creştine, mirtul e simbol al frumuseţii, tinereţii, fecioriei, purtat în buchete şi cununi de către miri şi nuntaşi. Un lăstar din buchetul de mirt purtat de regina Victoria la nuntă a fost pus în pământ - şi de atunci, crenguţele parfumate fac parte din toate nunţile regale englezeşti. Cred că astea sunt motive suficiente ca să ţii mirt în casă. Un simbol al tinereţii şi al forţei n-are cum să nu ţi-l aducă la uşă pe Făt-Frumos.

Levănţica alungă singurătatea

Foarte apreciată de toate popoarele antice, pentru parfumul deosebit şi pentru proprităţile curative, levănţica are o legendă pe cât de frumoasă, pe atât de emoţionantă. Odată, un zeu s-a uitat printre nori, ca să vadă ce mai fac muritorii. A zărit o femeie de o frumuseţe fără seamăn, de care s-a îndrăgostit lulea. I-a implorat pe ceilalţi zei să-l lase să coboare pe Pământ, în schimbul imortalităţii lui. Când, în sfârşit, a atins ţărâna, de aleasa inimii lui s-a apropiat alt tânăr. Cu inima zdrobită, zeul a plâns pentru prima dată cu lacrimi adevărate, pământeşti. Şi-a implorat fârtaţii cereşti să găsească o soluţie. De atunci, zeii au decis ca cerul să fie acoperit de o pătură groasă de nori, pentru ca nimeni din cer să nu mai vadă pe cineva de pe Pământ - iar pe bietul zeuşor, păcălit de aparenţele unui chip frumos, l-au transformat într-o floare frumos mirositoare. De fapt, levănţica e planta-simbol pentru cei care caută pretutindeni frumuseţea. Se recomandă ca femeile singure să aibă levănţică în casă, dacă vor să-şi găsească alesul.

Orhideea, pentru căsătorie şi împăcare

E frumoasă, elegantă, e perfectă. Mai e şi uşor de întreţinut. E simbolul frumuseţii, al iubirii care trece peste orice obstacol, al fertilităţii. Unii mi-au zis că nu e bine să ţii orhidee în casă - dar nu i-am crezut şi bine am făcut. Orhideea e simbolul iubirii dezinteresate, e cadoul ideal pentru cei care se căsătoresc, ca să le reziste iubirea peste ani şi ani. E un foarte bun dar pentru cuplurile care s-au certat şi care vor să se împace. Dacă te-ai ciondănit cu iubitul tău şi acesta ţi-a adus în dar o orhidee galbenă, să ştii că vrea să vă împăcaţi. Orhideea roz e simbolul inocenţei şi al bucuriei de a trăi. Orhideea albă se poate oferi oricând unei femei din familia ta, fără o ocazie specială.

Trandafirii: pasiune, pasiune, pasiune!

Spune legenda că în Grădina Raiului toţi trandafirii erau albi, simbol al purităţii. Dar, când Adam şi Eva au păcătuit şi Dumnezeu i-a alungat, trandafirii s-au înroşit de ruşine.

De atunci, trandafirul înseamnă prin excelenţă pasiune, iubire (mai mult sau mai puţin vinovată). Pe oricine vezi pe stradă cu un trandafir roşu în mână, e clar că nu i-l duce maică-sii.

Vechii indieni spuneau că oricine-i aducea împăratului un trandafir roşu putea să-i ceară acestuia orice. Perşii îi spunea „ghiul“ trandafirului, iar ţării lor îi spuneau „Ghiulistan“. Sute, mii de poeme i-au fost închinate acestei flori. Dacă-ţi doreşti o iubire pasională, adu-ţi în casă trandafiri miniaturali. Nu sunt cu nimic mai prejos decât confraţii lor mai mari.

Ştiai că…

… mătrăguna e o plantă erotică prin excelenţă? Se crede că aduce dragoste, căsătorie şi fecunditate. Însă e şi extrem de otrăvitoare. De aceea în popor se crede că dă viaţă, dar că o şi ia.

… fetele tinere folosesc o incantaţie specială către mătrăgună, ca să se mărite? „Mătrăgună, mătrăgună, mărită-mă peste-o lună/ Dacă nu m-oi mărita/ Oi veni şi te-oi ciunta“.



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg