5 lucruri surprinzătoare despre selfie-uri

1 girl 3718505 1920 jpg jpeg

Fiecare dintre noi şi-a făcut un selfie măcar o dată în viaţă. De altfel, această activitate a devenit un adevărat fenomen în ultimii ani, mai mult de un milion de fotografii fiind postate zilnic pe reţelele de socializare. Însă, acest trend poate ascunde mai multe decât crezi.

Termenul selfie defineşte o fotografie autoportret şi a apărut în contextul dezvoltării reţelelor de socializare. Deşi pare a fi o invenţie a secolului 21, acest concept datează de fapt din 1524, când artistul Parmigianino şi-a pictat propria reflexie, în lucrarea denumită “Autoportret în oglindă convexă". Mai târziu, în anul 1839, Robert Cornelius, chimist şi pionier în arta fotografică, realizează primul selfie folosind un aparat de fotografiat. De asemenea, astronautul american Buzz Aldrin a făcut primul selfie din spaţiu, în 1966.

Femeile fac, în general, mai multe selfie-uri decât bărbaţii, conform publicaţiei Times. De asemenea, acestea sunt favoritele generaţiei milenarilor, vârsta medie a celor care fac selfie-uri fiind de 23,6 ani.

Selfie-urile pot spune multe despre personalitatea ta. Mai exact, poziţia din care au fost făcute pot trăda anumite trăsături de caracter. De exemplu, persoanele care pozează întoarse puţin spre partea dreaptă au spirit de aventură şi o minte deschisă. Cei care privesc drept înainte, direct către cameră, sunt siguri pe ei, independenţi şi disciplinaţi. O poziţie întoarsă uşor către stânga denotă veselie şi adaptabilitate.

Psihologii spun că anumite persoane pot dezvolta dependenţă de selfie-uri. Astfel, postarea a zeci de fotografii zilnic pe reţelele de socializare trădează o tendinţă către aşa-numitul narcisism digital. Persoanele cu astfel de înlinaţii au o personalitate auto-centrată şi auto-iubitoare, însă pot prezenta şi trăsături psihopatice.

Mai mult decât atât, cei care abuzează de acest obicei pot avea o nevoie de validare din partea celorlalţi şi o stimă de sine scăzută. Mai ales tinerii încearcă să atragă atenţia asupra lor prin poze bine alese, dorind să afişeze un anumit statut social, de multe ori contrafăcut. Aceste comportamente pot fi un semn de inadaptare socială şi de depresie.

În goana după like-uri, mulţi tineri ajung să-şi pună viaţa în pericol pentru a surprinde instantaneul perfect. De altfel, în acest moment, selfie-urile ucid de cinci ori mai mulţi oameni decât atacurile rechinilor, arată studiile. Printre cele mai periculoase astfel de fotografii realizate vreodată se numără cel realizat în vârful statuii lui Isus din Rio de Janeiro, de către antreprenorul american Lee Thompson. Un alt exemplu este cel al unui canadian, care nu a putut rezista tentaţiei de a face un selfie în faţa unui vulcan activ din Insula Ambryn, Vanuatu. Un fotomodel din Rusia a făcut senzaţie după ce a postat o poză cu ea atârnând pe marginea unui zgrârie nori din Dubai. Femeia nu folosea niciun fel de măsuri de siguranţă.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg