5 motive să stai la soare

1 47365 original jpg jpeg

Ştiai că, în afară de a-ţi face ziua luminoasă, razele soarelui sunt benefice şi pentru sănătate? Nu trebuie decât să ştii să stai soare, la mare ori la munte, însă cu moderaţie şi te vei simţi mult mai energică.

Pentru un ten curat

Razele infraroşii au un efect antiseptic pentru ten,acţionând ca un dezinfectant. Nu trebuie însă să abuzezi de soare. Este suficient să stai două-trei orecu faţa la soare dimineaţa. Remediul este valabil însă numai pentru persoanele care nu au un ten sensibil şi acneic. Rolul pozitiv al razelor infraroşii nu trebuie confundat cu cel negativ,al razelor ultraviolet.

Ameliorează bolile pielii

Soarele este benefic contra psoriazisului,căci grăbeşte procesul de refacere a pielii. Şi eczemele se vindecă mai uşor,dacă ai stat câteva ore sub razele soarelui,pentru că pielea transpiră şi diluează sebumul care a produs iritaţia.

Oase mai sănătoase

Este cunoscut faptul că,esenţial pentru oase este calciul,concentraţia sa fiind reglată cu ajutorul vitaminei D. Pentru a fi mai bine absorbită de oase,însă,vitamina D are nevoie şi de razele soarelui. Chiar de aceea i se mai spune şi vitamina soarelui. Este bine să vă expuneţi între orele 10 şi 11 şi între orele 16 şi 18.

Creşte moralul

Ei bine,câteva ore petrecute la soare te ajută să ai o stare psihică de invidiat. Se spune că lumina şi razele soarelui cresc capacitatea organismului de a produce serotonină,un hormon al fericirii. De aceea,profită cât de mult poţi de zilele însorite ale verii.

Bronz sănătos

Niciun bronz nu este mai frumos decât cel natural,din perioada verii. Razele soarelui ştiu să stimuleze cel mai bine capacitatea organismului de a produce melanină,pigmentul care dă bronzul pielii. Nu sta la soare decât până în ora 12 şi după ora 16,când razele soarelui nu reprezintă niciun pericol pentru piele. Şi mai ales nu uita de crema de protecţie împotriva razelor UV.Recente

Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg