Are examene? Aşa îl ajuţi!

1 47438 original jpg jpeg

Te întrebi ce-ai putea face să-ţi ajuţi copilul să treacă mai uşor peste examene? Iată câteva întrebări frecvente la care îţi oferim răspuns.

Iunie este o lună cu emoţii pentru părinţii ai căror copii dau examene. Cum să-i ajuţi,când totul depinde acum numai de ei?

Şi totuşi,rolul familiei în această perioadă este extrem de important. Dar pentru asta,trebuie să-şi cunoască foarte bine rolul şi posibilităţile. Reţine,deci,câteva soluţii la cele mai frecvente temeri ale mamelor.

1. E important să aibă un program?

În febra ultimei luni de pregătire,când şi emoţiile sunt mai intense,orice elev are nevoie de un program bine articulat,din care să nu lipsească însă timpul de odihnă şi de recreere. Ca orice organ al corpului,şi creierul are nevoie de odihnă pentru a se reface.

În plus,un program bun înseamnă să nu prelungească orele de studiu peste orele 23. Adolescentul are nevoie de 9 ore de somn pentru a putea învăţa eficient.

2. Familia îi dă echilibru

Familia trebuie să fie un suport pentru adolescent. Ea este răspunzătoare de sentimentele negative pe care le trăiesc copiii,de stresul acumulat înaintea examenelor,de problemele lor emoţionale.

Unii părinţi au exigenţe exagerate sau sunt anxioşi şi transmit această stare copilului lor,în loc de încurajare. Acest tip de atitudine nu îi ajută pe adolescenţi să funcţioneze la capacitatea lor reală.

3. Ce rol au pastilele pentru memorie

Deşi creierul nu reprezintă decât 2% din greutatea noastră corporală,are nevoi energetice considerabile,constând în vitamina B,minerale,lipide.

În perioadele dinaintea examenelor,cu recapitulări dificile şi efort pe măsură,un supliment nutritiv pentru memorie este binevenit.

În farmacii se găsesc o mulţime de astfel de preparate,care nu au efecte secundare şi nici altfel de inconveniente.

4. Suplimentele care stimulează concentrarea

Cele care conţin elementele indispensabile pentru creier. Zincul este implicat în transmiterea informaţiilor,iar extrasul de gingko biloba activează circulaţia cerebrală,memoria şi puterea de concentrare. 5. Cum îl protejezi de stres

Până la un punct,stresul este normal. El menţine creierul în alertă şi îl ajută să se mobilizeze. După un anumit prag,poate provoca un adevărat blocaj psihologic.

Desigur,gestionarea stresului este uşurată de buna pregătire şi de o educaţie anterioară. Pentru un elev foarte emotiv,pot fi de ajutor tabletele cu magneziu,administrate înainte de examen.

6. Poate să înveţe şi noaptea?

Cel mai bine ar fi ca noaptea să fie pentru odihnă,dar dacă adolescentul şi-a dovedit capacităţile de a se reface repede după o noapte nedormită,poţi face mici excepţii. Nu însă înaintea examenului.

7. Cum să lupte cu oboseala?

Oboseala se accentuează în perioada dinaintea examenelor. Odihna este,din acest motiv,foarte importantă,însă nu trebuie înţeleasă ca lipsa oricărei activităţi.

Dimpotrivă! Ea înseamnă pauze de la învăţat,dar pauze active:plimbări,mişcare în aer liber,lecturi atractive,un film bun,muzică şi,nu în ultimul rând,somn.

Trebuie să ştii că,în timpul somnului,se refac celulele nervoase,ca de altfel întregul organism. Şi nu uita că nevoile de somn ale tinerilor sunt mai mari decât ale adulţilor.

8. Încurajează-l permanent

Uneori,performanţele la examen sunt sub nivelul de pregătire al copilului. Reuşita ţine şi de capacitatea lui de a face faţă unei situaţii stresante.

Unii tineri reacţionează disproporţionat în faţa examenului,chiar dacă s-au pregătit foarte bine. Şi aceste reacţii le scad performanţele intelectuale,până la blocaje emoţionale.

Alte cauze ale emotivităţii ţin de părinţi. Ei fac presiuni de genul:„Nu înveţi suficient,

n-ai să iei examenul!” Rolul părinţilor este să-şi încurajeze adolescentul,să-i stimuleze încrederea în sine.

Teoretic,nu. Cel mai bine este ca ultimele ore înaintea examenului să fie destinate activităţilor recreative. Dacă elevul învaţă până în ultima clipă,poate memora doar ultimele lecţii şi să uite ceea ce a citit la primele subiecte învăţate.Recente

Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg