Bărbatul cu cel mai lung păr din lume: „Dacă îl tai, voi muri!"

1 2skjgdyhflaisjfkuahekfjghasf jpg jpeg

De când cu pandemia de covid-19, mulţi bărbaţi şi-au lăsat părul şi bărbile să crească, de teama de a nu se infecta la frizerie. Nu este cazul lui Nguyen Van Chien. Vietnamezul în vârstă de 92 de ani nu îşi taie părul din convingeri religioase.

Nguyen s-a tuns doar în primii ani de şcoală, când era obligat să aibă părul scurt. Însă, chiar din acei ani fragezi, a "simţit" că nu era bine ceea ce făcea, aşa că, în clasa a treia a decis să nu se mai atingă de podoaba capilară. Apreferat să renunţe la şcoală decât să se mai tundă. Şi nu doar că nu şi-a mai tăiat părul, dar, de atunci, nici nu l-a mai tăiat sau pieptănat vreodată.

Credinţa lui Nguyen

Au trecut mai bine de 80 de ani de când părul lui Nguyen tot creşte. Coama bătrânului măsoară acum puţin peste cinci metri lungime. Pentru a o proteja şi menţine curată, Nguyen îşi ţine părul împletit, acoperit de o eşarfă.

"Sunt convins că, dacă mi-aş tăia părul, aş muri. Nu îndrăznesc să-l ating cu nimic, nici măcar cu un piaptăn," spune Nguyen, citat de publicaţia The Guardian.

Vietnamezul aparţine unei religii pe cale de dispariţie, care cere ca tot ceea ce omul are la naştere să rămână neatins. Este mai degrabă un cult, numit "Dua" sau religia nucii de cocos, nume inspirat de fondatorul acesteia, care a spus că a supravieţuit, timp de trei ani, doar cu nici de cocos. În 1963, când a pus bazele noii religii, Nguyen Thanh Nam a atras 3.500 de credincioşi, printre ei aflându-se şi fiul celebrului scriitor american John Steinbeck. În 1975, guvernul comunist din Vietnam a interzis religia, iar pe fondator l-au băgat la închisoare.

În zonele rurale ale ţării, însă, "Dua" a supravieţuit, Nguyen Van Chien fiind unul dintre ultimii credincioşi în viaţă. Fiul său, Luom, în vârstă de 62 de ani, îl ajută pe bătrân să-şi îngrijească podoaba capilară. Şi el crede că există o conexiune între păr şi mortalitate. Luom povesteşte că a văzut odată un bărbat care a murit după ce şi-a tăiat părul şi a încercat să-l prindă la loc pe cap cu ajutorul unei sârme. "Asemenea lucruri par simple, dar sunt sacre," este de părere Luom.

Cel mai lung păr din lume

Totuşi, conform Cărţii Recordurilor, cel mai lung păr din lume aparţine unei femei. Din mai 2004, chinezoaica Xie Qiuping a fost declarată persoana cu cea mai lungă podoabă capilară. Măsurând 5,62 metri, părul ei este aproape la fel de "înalt" cât o girafă adultă de sex masculin.

Xie a început să-şi lase părul să crească în 1973, când avea 13 ani. "Nu mă deranjează deloc; sunt obişnuită cu el. Dar, când ai un asemenea păr, ai nevoie de multă răbdare şi trebuie să-ţi menţii tot timpul postura dreaptă," a spus ea.

Foto: The Star, WGRRecente

Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg