Care sunt superstiţiile românilor

1 65187 original jpg jpeg

O pisică neagră sau o persoană care a ieşit cu o găleată plină în calea ta, într-o dimineaţă obişnuită, îţi pot schimba starea de spirit. Fiindcă, dacă e să ne luăm după superstiţii, pisica aduce ghinion, în timp ce găleata plină anunţă o zi bună. Iată ce alte superstiţii mai au românii.

Sarea înseamnă ceartăSarea sau piperul vărsate sunt semnul unei dispute anunţate,spune o veche superstiţie a românilor. Ca să repair busuiocul,tot superstiţia te salvează:adună tot ce ai vărsat şi aruncă peste umăr.

Ai fost la cumpărături şi ţi-ai luat o preche de pantofi? Nu-i pune pe masă după ce ai ajuns acasă,pentru că e semn de ghinion:ori te cerţi cu cineva apropiat,ori poţi avea probleme la serviciu.

Te mănânca talpa? Pleci în călătorie

Vrei să ţi se îndeplinească o dorinţă? Pune-ţi pe inelarul de la mâna stângă verigheta unei femei măritate,învârte-o de trei ori şi,curând,dorinţa ta va deveni realitate.

Dacă-ţi iese în cale cineva care duce o găleată plină cu apă,tot restul zilei o să ai parte de întâmplări fericite. Este semn bun,de asemenea,dacă te mănâncă talpa piciorului drept,căci vei pleca într-o călătorie plăcută foarte curând.

Potcoava aduce norocul

Din bătrâni,se mai spune că daruri precum un şal,un pahar de cristal,o lampă,o pereche de mănuşi sau un tablou înrămat poartă noroc. Iar dacă ai găsit o potcoavă,păstreaz-o!

Este un semn de mare noroc,de aceea trebuie să o păstrezi,eventual deasupra uşii,dar trebuie să o ţii neaparat cu deschizătura în sus,ca să nu fugă norocul.

Mai citeşte şi:

Moda brăţărilor norocoase cu talisman

7 pietre care-ţi poartă noroc în amor

Pisicile prezic vremea

Pisicilenu sunt simple animale de companie,ci adevărate prezicătoare ale viitorului. Astfel,dacă stranută,va ploua,dacă au spatele la o sursă de foc,este semn că vine  furtuna,în timp ce o pisică care-şi ascute ghearele de piciorul mesei,vesteşte vreme bună.

O mâţă care-şi ascute ghearele pe covor,anunţă vânt,iar una care se spală cu lăbuţa pe urechi anunţă ploaie.

Oglinda spartă,7 ani de ghinion

Din bătrâni se spune că,dacă te apucă din senin o durere puternică de cap,însoţită de stări de vomă,dacă îţi ţiuie urechile şi caşti des,mai mult ca sigur eşti deocheată.

Remediile,spun superstiţiile,sunt descântecele. Iar dacă în timp ce te îţi aranjezi părul scapi pieptenele pe jos,nu este semn bun,căci vei trăi o supărare.

Nici umbrela n-are semne bune...

Ai grijă şi pe unde deschizi umbrela! Se spune că dacă o deschizi în casă,vei pierde nişte bani. Să spargi o oglindă,potrivit credinţelor populare,este semn rău,căci vei avea şapte ani de ghinion. Din fericire,există şi metode prin care poţi să înlături din efectele negative. O tradiţie spune că trebuie să aduni toate cioburile şi să le arunci într-o apă curgătoare,pentru a spăla ghinionul.Recente

ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg
Christie Brinkley 1 jpg
Hailey Bieber sursa  Instagram jpg
shutterstock 1277056432 jpg