Cărţi care au schimbat omenirea în mod negativ. Ce idei periculoase au propagat?

1 library 1866844 1280 jpg jpeg

Una dintre cele mai mari surse de relaxare în prezent, cărţile au fost de-a lungul istoriei şi punctul de pornire pentru ideologii care au afectat negativ omenirea. Unele s-au dovedit a fi înşelătoare şi pline de neadevăruri.

În unele cazuri, cărţile cele mai periculoase au dus la moartea multor oameni şi la susţinrea în poziţii cheie a unor lideri malefici. Cărţile din lista care urmează au în comun înşelăciunea care, chiar dacă nu este intenţionată, a avut consecinţe negative incredibile.

 „Manifestul Partidului Comunist‟

Carte aceasta, scrisă de Karl Marx şi Friedrich Engels, a apărut în anul 1848 şi a inspirat unele dintre cele mai brutale regimuri din istoria omului. Indiferent dacă a existat un stat cu adevărat marxist, această carte a inspirat foarte multe acţiuni malefice. Unele dintre principiile găsite în carte sunt abolirea dreptului la proprietatea privată, confiscarea proprietăţilor emigranţilor, impozite grele şi abolirea moştenirii.

„Protocoalele bătrânilor din Sion‟

Aceasta este o broşură care intenţionează să descrie un complot al evreilor şi masoneriei mondiale care are ca scop preluarea conducerii lumii, din umbră. În ciuda faptului că broşura este o farsă, a fost răspândită pe scară largă şi a fost considerată adevărată de cei mai mulţi europeni. A fost esenţială pentru eforturile anti-evreieşti ale lui Hitler în Germania şi a fost folosită după Revoluţia Rusă pentru a alimenta ura şi faptele de violenţă împotriva evreilor. Broşura continuă să fie publicată în multe state din Orientul Mijlociu adversare politice ale Israelului.

„Îngrijirea sugarilor şi copiilor‟

Medicul pediatru american, Benjamin Spock a lansat această carte în anul 1946. Chiar dacă medicul a fost bine intenţionat, mulţi copii au murit ca urmare a sfatului său de a pune bebeluşii să doarmă pe burtă. Cartea sa a infuenţat mulţi alţi pediatri până în anii `90. Spock credea că bebeluşii care sunt aţezaţi pe spate se pot sufoca dacă regurgitează. Oamenii de ştiinţă au descoperit că sfaturile lui conduc de fapt la mai multe decese prin sufocare. A fost estimat un număr de 50 000 de decese ca urmare a sugestiei sale de a pune copiii pe burtă, la somn.

„Pivotul civilizaţiei‟

Margaret Sanger a fost printre primii susţinători ai contracepţiei şi ai planificării unei sarcini. În cartea ei, Pivotul civilizaţiei, publicată în anul 1922, ea şi-a prezentat teoriile despre controlul rasei umane prin reproducere selectivă şi puritatea rasială, cu 3 ani înainte ca Hitler să facă acelaşi lucru în volumul Mein Kampf. Sanger credea că oamenii inferiori ar trebui să fie ucişi pentru a permite unei rase superioare să apară în timp. În cartea ei spune: „O problemă urgentă de astăzi este cum să limităm şi să descurajăm fertilitatea celor cu deficienţe psihice şi fizice. (...)Este posibil ca metodele drastice să fie forţate de societate dacă aceasta continuă să încurajeze şansa şi creşterea haotică care au rezultat din sentimentalismul stupid‟.

„Mein Kampf‟

În „Mein Kampf‟, Hitler şi-a prezentat planul rasist pentru o nouă Germanie, care include uciderea în masă a evreilor şi un război împotriva Franţei şi Rusiei pentru a face spaţiu locativ pentru germani. La momentul publicării, cartea a fost ignorată, dar după ce Hitler a ajuns la putere, acest lucru sa schimbat. Se crede că peste 10 milioane de exemplare erau în circulaţie în anul 1945. Cartea sugerează propaganda ca mijloc de control al comportamentului iraţional al mulţimilor. Hitler vorbeşte despre „pericolul evreiesc‟, o conspiraţie a evreilor pentru a prelua lumea. Cartea prezintă viziunea rasială asupra lumii în care oamenii sunt clasificaţi pe rase ca superiori sau inferiori. În anul 2003, a fost publicată pentru prima dată continuarea „Mein Kampf‟, numită „Zweites Buch‟. Aceasta extinde ideile din „Mein Kampf‟ şi prezintă planuri suplimentare pentru un război cu Statele Unite ale Americii şi Imperiul Britanic pentru ca Germania să obţină dominaţia mondială.Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg