Ce legătură are David Hasselhoff, din „Baywatch”, cu căderea Zidului Berlinului

8 profimedia 0154558729 jpg jpeg

Când auzim numele David Hasselhoff, ne putem gândi la seriale precum "Baywatch" sau "Knight Rider", însă la fel de bine ne putem aduce aminte de filmuleţul care a circulat pe internet, în care actorul era beat pe podea şi mânca pizza de pe jos, sau de câteva videoclipuri muzicale în care a fost protagonist. Starul le-a făcut pe toate! Dar chiar a avut ceva de-a face şi cu căderea Zidului Berlinului?

Cine s-ar fi gândit că o vedetă ca actorul american e posibil să rămână în istorie ca una dintre persoanele care au facilitat căderea Zidului Berlinului?   Nu trebuie să ne închipuim că Hasselhoff a intrat în Zidul Berlinului cu supermaşina lui Kitt din serialul "Knight Rider", ajutând astfel de dărâmarea acestuia. Şi nici nu e cazul să ne imaginăm cum s-ar fi ridicat el deasupra nemţilor şi a instigat la demolarea Zidului. Nu. Conform celor publicate de The Washington Post, tot ce a făcut starul hollywoodian a fost să fie alături de cetăţenii din Germania de Est şi cea de Vest prin muzica sa. Se pare că melodiile lui David au fost o adevărată sursă de inspiraţie pentru cei aflaţi în faţa zidului care-i despărţea pe nemţii din Est pe cei din Vest şi care-şi doreau, mai mult ca oricând, libertate.     Înainte ca Zidul Berlinului să fie dărâmat, David Hasselhoff şi-a început cariera muzicală în 1985, iar muzica lui a avut mare succes în Germania. Albumul său "Looking for Freedom", lansat în 1988, a făcut furori în Germania, iar melodia cu acelaşi titlu a devenit un adevărat imn al nemţilor dornici de libertate. Oamenii din Germania de Est, care erau asupriţi de Uniunea Sovietică şi ale căror drepturi erau încălcate tot mai mult, au simţit o adevărată inspiraţie în hitul lui David Hasselhoff. Mai mult, aceştia se pare că fredonau melodia "Looking for Freedom" în momentul în care era dărămat Zidul Berlinului.     

Hasselhoff a ţinut să precizeze că evenimentul istoric nu i se datorează lui nici în cea mai mică măsură şi că doar s-a nimerit ca melodia lui să fie o sursă de inspiraţie pentru cetăţenii germani. Nemţii îl apreciează în continuare pe The Hoff, care mai are adesea spectacole acolo.

stanga
dreapta
2 1 jpg jpeg
3 2 jpg jpeg
4 3 jpg jpeg
5 2 baywatch jpg jpeg
6 baywatch 1 jpg jpeg
7 baywatch jpg jpeg

Foto - Instagram David Hasselhoff, Baywatch (1989), ProfimediaRecente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg