Ce nu ştiai despre cei care au ochii căprui – Sunt dificil de „citit‟ şi au toleranţă scăzută la dureri

1 shutterstock 1512655346 jpg jpeg

Irisul, partea colorată a ochiului care înconjoară pupila, este la fel de unic precum este amprenta digitală, datorită numeroaselor sale texturi şi modele. Pigmentul numit melanină este responsabil pentru culoarea ochilor. Există până la 16 tipuri diferite de căprui, în funcţie de cantitatea de melanină din iris. Cu toate că sunt multe lucruri dovedite ştiinţific despre ochii căprui, sunt şi multe necunoscute.

Ştiai că sunt mai mulţi bărbaţi decât femei cu ochi căprui în lume? Cei cu ochii negri au irisuri cu cea mai mare cantitate de melanină. Indiferent de proporţia de pigment din ochii căprui, culoarea vine la pachet cu o serie de beneficii pentru posesorii de ochi în nuanţele de alună, caramel, până la ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră. Dar sunt şi unele aspecte care nu sunt în favoarea lor, cum ar fi toleranţa la durere, de exemplu, la naştere.

Cei cu ochii căprui, mai feriţi de cancer

Cantitatea mare de melanină din ochii căprui ar putea proteja de cancerul de piele, deoarece pigmentul ajută la blocarea razelor nocive ale soarelui. Asta nu înseamnă că este mai inteligent să nu porţi ochelari de soare şi nici că dacă eşti mai puţin predispus să faci acest tip de cancer, poţi renunţa la straturile de cremă cu factor de protecţie solară.

Bărbaţii cu ochi căprui sunt percepuţi ca fiind mai masculini

Un studiu realizat în Cehoslovacia sugerează că bărbaţii cu ochi căprui sunt consideraţi mai masculini decât cei cu ochi albaştri. Experţii consideră că ochii căprui sunt asociaţi cu unele trăsături fizice. De exemplu, bărbaţii cu ochi căprui au mai multe şanse să aibă maxilare pătrate, sprâncene groase şi pomeţi generoşi, trăsături care sunt asociate şi cu vârsta adultă, în timp ce ochii albaştri sunt asociaţi cu copilăria; oamenii îi pot percepe pe cei cu ochi albaştri ca pe nişte copii.

Căprui, culoarea de ochi cea mai frecventă

Teoria spune că strămoşii noştri aveau toţi ochii căprui, pentru că trăiau într-un climat mai cald, unde erau necesare cantităţi mai mari de melanină pentru a-i proteja de soare. Pe măsură ce oamenii au evoluat şi au migrat în climă mai rece cu mai puţină lumină solară, nevoia de niveluri ridicate de melanină a scăzut, dând naştere la oameni cu ochi de culoare deschisă. Cu toate acestea, astăzi, în unele părţi din Asia şi Africa ochii căprui sunt adesea singura culoare a ochilor, la locuitorii din zone.

Reacţiile sunt mai rapide la persoanele cu ochi căprui

Melanina este responsabilă cu mai multe sarcini pentru corp, cum este îmbunătăţirea vitezei conexiunior electrice din creier. Cu cât este mai multă melanină, cu atât creierul poate procesa mai repede semnale şi mai eficient. Aceasta poate fi o explicaţie că cei mai buni jucători de tenis au ochi căprui.

Oamenii cu ochi căprui sunt mai greu de „citit‟

Pupila se dilată şi se contractă în funcţie de schimbările de dispoziţie. Este mai greu să vezi acele dilataţii la persoanele cu ochi căprui foarte întunecaţi, ceea ce face dificil să îi „citeşti‟. Din acest motiv, persoanele cu ochi căprui sunt uneori văzute ca fiind misterioase.

Femeile cu ochi căprui experimentează durerea în mod diferit

Un studiu realizat de Universitatea din Pittsburgh a arătat că femeile cu ochi căprui nu tolerează durerea naşterii, precum o fac cele cu ochi albaştri. De asemenea, femeile cu ochi căprui prezintă un nivel mai ridicat de a suferi de anxietate şi de depresie după naştere. Oamenii de ştiinţă cred că acest lucru se datorează genei NCX-4, care este legată de ochii căprui şi controlează o proteină legată de receptorii de durere.

@shutterstock  Recente

Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg