Ce nu ştiai despre echinocţiul de primăvară?

1 73701 original jpg jpeg

Cu siguranţă, ai auzit măcar o dată despre echinocţiul de primăvară. Este acel moment al anului în care poţi spune cu adevărat că a început primăvara. Anul acesta, fenomenul va avea loc pe 20 martie, la ora 12:29 şi este încărcat cu semnificaţii.

La momentul echinocţiului de primăvără,Soarele traversează Ecuatorul,trecând din emisfera australă a sferei cereşti în cea boreală.

Semnificaţia echinocţiului de primăvară

Tradiţional,momentul Echinocţiului este un moment de armonieşi echilibru,în care ziua şi noaptea sunt într-o perfectă balanţă. Dupa 21 martie,ziua creşte în defavoarea nopţii până pe 21 iunie,când are loc solstiţiul de vară.

Un moment de armonie şi echilibru

Echinocţiul de Primăvară din acest an stă sub semnul echilibrului pe toate planurile dar,mai ales,al echilibrului pe plan energetic. Deşi s-ar putea ca asteniade primăvară să îţi mai dea bătăi de cap,vei simţi că ai mai multă energie iar lucrurile îţi vor merge ca pe roate.

Tradiţii şi obiceiuri

Conform tradiţiei creştine,Paştele este serbat întotdeauna în prima duminică după Luna Plină de după echinocţiu. Oamenii recunosc echinocţiul de primăvară de mii de ani. Pentru multe civilizaţii antice evenimentul marca reîntoarcerea la belşug şi reînvierea naturii. Astrologii susţin că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie,de transformare profundă atât a naturii exterioare,cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocţiului de primăvarătotul se trezeşte la viaţă,tinde să iasă la suprafaţă,să se bucure de energiile profunde ale primăverii.

Ştiai că…

…vechii egipteni au construit Marele Sfinx în aşa fel încât acesta “priveşte” exact în punctul în care soarele răsare cu ocazia echinocţiului de primăvară?

…oraşul mayaş Chichen Itza a fost construit pentru a celebra echinocţiului de primăvară?

…în cultura amerindiană,se ţineau ritualuri şi dansuri în onoarea Soarelui? Indienii plantau în această zi un arbore ceremonial ce reprezenta o legătură între Cer şi Pământ.

...chinezii credeau că în ziua în care cade echinocţiul de primăvară ouăle pot sta în echilibru deoarece gravitaţia este egală în toate părţile? Ştiinţa a arătat că acest lucru nu este posibil.Recente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg