Ce nu ştiai despre echinocţiul de primăvară?

1 73701 original jpg jpeg

Cu siguranţă, ai auzit măcar o dată despre echinocţiul de primăvară. Este acel moment al anului în care poţi spune cu adevărat că a început primăvara. Anul acesta, fenomenul va avea loc pe 20 martie, la ora 12:29 şi este încărcat cu semnificaţii.

La momentul echinocţiului de primăvără,Soarele traversează Ecuatorul,trecând din emisfera australă a sferei cereşti în cea boreală.

Semnificaţia echinocţiului de primăvară

Tradiţional,momentul Echinocţiului este un moment de armonieşi echilibru,în care ziua şi noaptea sunt într-o perfectă balanţă. Dupa 21 martie,ziua creşte în defavoarea nopţii până pe 21 iunie,când are loc solstiţiul de vară.

Un moment de armonie şi echilibru

Echinocţiul de Primăvară din acest an stă sub semnul echilibrului pe toate planurile dar,mai ales,al echilibrului pe plan energetic. Deşi s-ar putea ca asteniade primăvară să îţi mai dea bătăi de cap,vei simţi că ai mai multă energie iar lucrurile îţi vor merge ca pe roate.

Tradiţii şi obiceiuri

Conform tradiţiei creştine,Paştele este serbat întotdeauna în prima duminică după Luna Plină de după echinocţiu. Oamenii recunosc echinocţiul de primăvară de mii de ani. Pentru multe civilizaţii antice evenimentul marca reîntoarcerea la belşug şi reînvierea naturii. Astrologii susţin că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie,de transformare profundă atât a naturii exterioare,cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocţiului de primăvarătotul se trezeşte la viaţă,tinde să iasă la suprafaţă,să se bucure de energiile profunde ale primăverii.

Ştiai că…

…vechii egipteni au construit Marele Sfinx în aşa fel încât acesta “priveşte” exact în punctul în care soarele răsare cu ocazia echinocţiului de primăvară?

…oraşul mayaş Chichen Itza a fost construit pentru a celebra echinocţiului de primăvară?

…în cultura amerindiană,se ţineau ritualuri şi dansuri în onoarea Soarelui? Indienii plantau în această zi un arbore ceremonial ce reprezenta o legătură între Cer şi Pământ.

...chinezii credeau că în ziua în care cade echinocţiul de primăvară ouăle pot sta în echilibru deoarece gravitaţia este egală în toate părţile? Ştiinţa a arătat că acest lucru nu este posibil.Recente

zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg