Ce se întâmplă cu trupul omenesc la un secol de la îngropare

1 shutterstock 1230694315 jpg jpeg

Singura certitudine pe care o avem când ne naştem este că vom muri. Aşa că e în natura umană să ne întrebăm ce se va întâmpla cu noi după moarte, atât spiritual cât şi... fizic.

Tradiţiile variază de la cultură la cultură când vine vorba de moarte. În unele culturi se practică îngroparea, în altele incinerarea. În altele există obiceiuri ciudate pentru restul lumii, în care trupurile celor dragi sunt îmbălsămate, mumificate şi păstrate în continuare în casă, alături de familie.

De cele mai multe ori, însă, metoda folosită rămâne cea tradiţională: îngroparea într-un sicriu. Dar ce se întâmplă cu trupul imediat după înmormântare? După câteva luni, după un an sau după 100? 

O mare parte din transformare începe imediat după moarte. cu mult înainte ca trupul să fie aşezat în sicriu. Potrivit BBC, odată ce inima nu mai bate şi nu mai trimite către celule sânge bogat în oxigen, în celule încep reacţii chimice care iniţiază descompunerea.

Acesta este doar începutul unei reacţii în lanţ, care poate dura decenii. Potrivit Business Insider, are loc o serie complexă de reacţii bacteriene, microbiene şi chimice care schimbă compoziţia fundamentală a corpului.

După 3-4 luni de la înmormântare, integritatea moleculară a celulelor a dispărut aproape în totalitate, ceea ce înseamnă că toate ţesuturile au început deja să putrezească. După un an, apar schimbări semnificative: lichefierea şi dezintegrarea ţesuturilor, proces care poate dura până la 50 de ani, în funcţie de mai mulţi factori, incusiv solul în care a fost îngropat cadavrul respectiv.

La un secol de când un corp a fost îngropat, nici măcar oasele nu vor mai fi intacte. După ce colagenul din ele se descompune complet, oasele devin în esenţă doar nişte "coji" fragile şi mineralizate. 

FOTO ShutterstockRecente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg