Ce se va întâmpla în ziua în care Regina Elisabeta a II-a nu va mai fi. Protocolul regal impune reguli stricte

1 regina elisabeta jpg jpeg

La 95 de ani, Regina Elisabeta a II-a este un membru de bază în familia regală, asta pentru că o întreagă generaţie de regalităţi nu a ştiut cum este viaţa fără ea, în fruntea familiei. Cu toate acestea, protocolul regal este pregătit cu reguli pentru momentul în care Regina nu va mai fi.

Regina Elisabeta a II-a este şefa de stat cu cea mai îndelungată funcţie din istoria lumii, cel mai în vârstă monarh în viaţă, are cea mai îndelungată domnie a unui monarh actual, dar şi cea mai îndelungată funcţie a unui şef de stat actual. Regina este populară în întreaga lume şi pentru criticile apărute în presă, care i s-au adus după destrămarea căsătoriilor copiilor ei, dar şi pentru aprecierile pentru stilul său vestimentar elegant. Orice gest pe care Regina îl face este analizat de criticii regali şi cu greu poate fi ceva ţinut secret de ochii curioşilor. Însă ce se va întâmpla atunci când Majestatea Sa nu va mai fi?

Planurile împotriva ştirilor false

Odată ce Majestatea Sa nu va mai fi, ştirea va fi dată pe toate site-urile, în special punctele de presă importante vor primi un comunicat oficial, relatează The Guardian. În acelaşi moment, aşa cum spune tradiţia, un lacheu îmbrăcat în negru va posta un anunţ, cu margini negre, pe porţile Palatului Buckingham, prin care va anunţa trecerea în nefiinţă a Reginei. Tot în acelaşi timp, site-ul oficial al familiei regale va afişa vestea pe pagina de pornire. Toate aceastea trebuie să aibă loc în acelaşi timp, astfel încât să nu apară informaţii false.

Citeşte şi: Ce s-a întâmplat când un străin a intrat în dormitorul Reginei. Ce au vorbit timp de 10 minute? 

Teatrele vor fi închise, iar evenimentele sportive vor fi anulate

În ziua în care familia regală va anunţa că Majestatea Sa a trecut în nefiinţă, în Londra vor începe ceremoniile fastuoase, pentru care britanicii sunt apreciaţi. Oraşul va fi împodobit cu steaguri, clopotele vor suna în biserici (inclusiv clopotele de la Westminster Abbey vor da vestea că o regalitate regală s-a stins din viaţă), oamenii se vor aduna în jurul Palatului Buckingham, iar teatrele şi evenimentele sportive, cel mai probabil, vor fi anulate, deoarece naţiunea va intra într-o perioadă de doliu, de 10 zile.

Ce s-ar putea întâmpla dacă Majestatea Sa nu va fi în Londra

The Guardian scrie că, în cazul în care regina se va stinge din viaţă în străinătate, un avion de la Royal Air Force va fi trimis pentru a o aduce în Londra, pe calea aerului. Dacă Regina se va afla în Anglia, dar nu în Londra, va fi transportată cu o maşină specială la Palatul Buckingham, apoi va fi plasată în sala tronului, unde fi supravegheată de patru gardieni.

Citeşte şi: Modalitatea inedită prin care tatăl reginei Elisabeta a ascuns coroana în timpul războiului. Majestatea Sa a aflat abia acum 

Prinţul Charles va prelua atribuţiile

Fiul Reginei Elisabeta a II-a, Prinţul Charles, va prelua funcţia de rege. Iniţial, se va convoca o şedinţă de Parlament, în care se vor discuta atribuţiile urgente pe care Charles trebuie să le îndeplinească. De asemenea, Prinţul are programat un discurs pe care o să îl ţină în seara morţii Reginei, pentru a se adresa oamenilor. A doua zi, la 11 dimineaţa, Charles va fi proclamat oficial rege, îşi va ţine jurământul, vor suna trâmbiţele şi drapelul va fi ridicat.

De asemenea, Prinţul Charles va avea dreptul să îşi aleagă un nou nume, asta pentru că monarhii britanici îşi pot alege propriul nume de conducere, atunci când ajung pe tron. De pildă, tatăl reginei Elisabeta, regele George al VI-lea, s-a născut cu numele Albert, dar a ales să se numească Regele George. S-a speculat că Prinţul Charles va alege tot numele George, după bunicul său.

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg