Cei mai înfricoşători copii din filmele de groază. Aceste personaje negative au reuşit să ne impresioneze

1 horror jpg jpeg

De foarte multe ori, în filmele de groază, copiii sunt descrişi precum entităţi supranaturale sau posedate, menite să inspire teamă spectatorilor. Pentru că întreaga acţiune a filmelor se concentrează asupra lor, mulţi copii din filmele de groază cunoscute ne-au rămas în minte. Cine sunt ei?

De-a lungul anilor, mulţi scenarişti s-au concentrat pe filmele de groază cu maniaci, crime, pisici posedate şi copii înfricoşători. Dacă în majoritatea filmelor, copiii sunt acele creaturi gingaşe şi inofensive, în filmele de groază ei sunt întruchipaţi precum fiinţe poesdate şi îngrozitoare. Prezenţa copiilor reprezintă o tehnică eficientă, iar spectatorii filmului rămân impresionaţi de puritatea lor pierdută şi de acţiunile înfricoşătoare pe care aceştia le fac. Iată care sunt cei mai înfricoşători copii din filmele de groază!

Copiii blonzi din „Oraşul celor blestemaţi” („Village of the Damned”)

În anul 1960 are loc acţiunea filmului „Oraşul celor blestemaţi”. Acţiunea sa se concentrează pe femeile care dau naştere prematur unor copii geniali, blonzi şi cu puterea de a citi gândurile. Lucrurile nu sunt atât de simple, deoarece aceşti copii cu părul blond şi cu ochi înfiorători trec prin întâmplări stranii - ei vor să conducă lumea şi cu ajutorul puterilor lor chiar conving doi săteni din orăşelul englez Mindwich să se sinucidă.

 

Gemenele Grandy din „Strălucirea” („The Shining”)

Filmul „The Shining” se diferenţiază de filmele obişnuite cu monştri. El va rămâne în istoria filmelor precum cel mai înspăimântător film făcut vreodată, datorită personajelor remarcabile. Actriţele care le-au interpretat pe fiicele lui Grandy, Lisa şi Louise Burns, sunt personajele care vor rămâne mereu în mintea cinefililor drept „gemenele Grandy” care, în rochiile lor albastre, seamănă moarte şi teroare pe holurile hotelului bântuit.

Karen, din „Noaptea morţilor vii” („Night of the Living Dead”)

„Noaptea morţilor vii” cunoscut şi ca „Noaptea cadavrelor” are la bază acţiunea regizată de George Romero în care mai mulţi decedaţi ies din mormânt şi pornesc în căutarea celor vii, pentru a-i folosi drept hrană. Unul dintre personajele care ne atrag atenţia este Karen, fiica unui cuplu, care rămâne închisă într-o casă. Unul dintre „atacatori” o muşcă pe Karen, ea intră într-o stare asemănătoare cu cea de letargie, o înjunghie pe mama ei, iar de atunci Karen devine unul dintre cele mai de temut personaje ale filmului.

 

Regan MacNeil în „Exorcistul” („The Exorcist”)

Filmul „Exorcistul” are în centrul acţiunii o fetiţă de doar 12 ani, pe nume Regan, care este posedată şi încercările mamei sale de a-şi recâştiga copilul înapoi prin diferite metode. Când Regan începe să afişeze un comportament ciudat, mama sa încearcă în primă fază să consulte mai mulţi neurochirurgi şi psihiatrii, însă în cele din urmă ajunge să apeleze la doi preoţi care o exorcizează. În rolul lui Regan Teresa MacNeil, personajul demonic de doar 12 ani, este Linda Blair, actriţa care a primit un Glob de Aur, un premiu People's Choice şi o nominalizare la Premiile Oscar pentru activitatea sa din acest film.

Damien din „Prevestirea” („The Omen”)

„Prevestirea” are la bază drama soţilor Thorn cărora le moare copilul la naştere şi care se hotărăsc să adopte un copil. Lucrurile decurg bine în viaţa lor, cei doi îi cumpără o casă copilului, pe nume Damien, iar toată lumea îl îndrăgeşte. Până când dădaca lui Damien se sinucide, un câine negru apare în film şi ameninţă liniştea familiei, iar Damien începe să se comporte precum o pramatie. În final, se descoperă că Damien este poedat şi reprezintă un pericol pentru întreaga familie.

Susă foto: Pinterest, Shutterstock Recente

Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg