Cele 5 lucruri pentru care oamenii te judecă atunci când te văd prima dată

Experții în întâlniri spun că sunt trei aspecte pe care ceilalţi le observă la tine la primele întrevederi. În ciuda impresiei bune pe care o poţi lăsa în timpul unor discuţii în mediul virtual, discuţiile faţă în faţă scot la iveală detalii care pot afecta mersul relaţiei.

image

Experții în carieră spun că este nevoie de doar trei secunde pentru ca cineva să decidă dacă vrea să lucreze cu tine sau nu. În mod similar, conform cercetărilor de la Universitatea din Pennsylvania, este nevoie de trei secunde pentru ca cineva să decidă dacă este atras de tine. O modalitate ușoară de a face o impresie bună şi de a influenţa modul în care te percep alții este să-ţi priveşti în ochi interlocutorul în  timpul discuţiei și să te îmbraci bine, decent şi în concordanţă cu locul în care mergi.

Scriitoarea și antropologul biologic Helen Fisher a observat că s-a schimbat mult modul în care se curtează partenerii, iar aceste modificări s-au petrecut mai des în ultimii zece ani decât în ultimii 10.000 de ani. Așadar, iată pentru ce poţi fi judecat de cineva la o primă întâlnire şi la ce să fii atent dacă îţi doreşti să ai mai mult succes!

Punctualitatea

Cineva cu care te întâlnești pentru prima dată nu va fi interesat de scuze dacă vei întârzia. Planifică-ţi să ajungi cu câteva minute mai devreme sau mai mult pentru a evita eventualele întârzieri în trafic sau cauzate de necunoaşterea zonei în care vă vedeţi. A sosi devreme este mult mai bine decât a ajunge târziu și este primul pas către crearea unei prime impresii grozave.

Dantura

Dinții spun multe despre vârsta pe care o ai şi despre sănătatea ta. „Identitatea ta dentară indică vârsta și sexul, iar scrâșnirea dinților indică în mod specific trăsături psihologice, de stil de viață și de personalitate‟, a declarat Helen Fisher pentru The Independent. Mai mult, poate să semnaleze un stres accentuat sau frustrări acumulate.

Te-ar mai putea interesa: Cum să ne îmbrăcăm la prima întâlnire?

Politeţea

Este de la sine înțeles că bunele maniere și comportamentul politicos, atent ajută la crearea unei prime impresii bune. Lasă deoparte distragerile moderne, precum telefonul, care ar trebui închis sau trecut pe mod silenţios pe durata întâlnirii, astfel încât să poți acorda persoanei din faţa ta toată atenția. Noua ta cunoștință merită 100% din atenția ta.

Corectitudinea gramaticală

Gramatica ta spune multe despre mediul tău sociologic şi despre educația pe care ai primit-o. Potrivit antropologului Fisher, oamenii consideră că greşelile gramaticale într-un profil de întâlniri sau într-o discuţie în mediul virtual se numără printre motivele de a respinge o persoană.

Vezi şi: Cele mai mari greșeli pe care un bărbat le poate face la prima întâlnire

Încrederea în sine

Stima de sine are un efect profund asupra relațiilor. Este greu să fii pozitiv alături de cineva care are rezervorul emoțional gol. „Încrederea în sine spune multe despre stabilitatea ta emoțională. Creierul este foarte bine construit pentru a încerca să dimensioneze pe cineva imediat‟, spune Fisher.

FOTO: Shutterstock



Recente

Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg