Cele mai ciudate, amuzante şi periculoase metode de contracepţie din trecut

1 shutterstock 1200179227 jpg jpeg

Cu mult înaintea metodelor moderne de contracepţie, femeile au apelat la metode empirice pentru a evita o sarcină nedorită. Unele dinte ele erau de-a dreptul periculoase, altele de-a dreptul ilare.

Prezervativul, steriletul, anticoncepţionalele sau pilula de a doua zi sunt metode utilizate în vremurile moderne pentru a evita complicaţiile unei sarcini nedorite. Chiar şi cu mii de ani în urmă, oamenii ştiau ce e contracepţia, numai că apelau la diverse procedee şi trucuri care azi par cel puţin ciudate. 

Una dintre cele mai periculoase metode era consumul de mercur sau plumb. Metoda era populară în special în China, unde femeile consumau o cantitate de mercur care putea preveni sarcina, dar care le omora. Faptul că mercurul distruge organele, a dus la premisa că va ajuta şi la evitarea sarcinii. Uneori mercurul era utilizat ca parte a unei poţiuni din arsenic, stricnină şi alte otrăvuri. 

Primele prezervative erau fabricate din diverse materiale: textile, hârtie şi chiar intestine de animal. În Japonia şi China, prezervativele erau folosite înainte de secolul al XV-lea. În Japonia, prezervativele erau confecţionate din piele de broască ţestoasă şi, mai târziu, din piele subţire. În China erau făcute din hârtie unsă cu ulei sau din intestine de miel. Prezervativele din Europa secolului al XVIII-lea erau confecţionate din in sau din intestine de animal.

O convingere cel puţin amuzantă exista între anii 100 şi 500: vechii europeni credeau că femeile care poartă testicule de nevăstuică în jurul gătului în timpul actului sexual nu rămâneau gravide. Sucul de lămâie a fost utilizat ca spermicid încă din antichitate. Un burete era îmbibat cu suc de lămâie şi miere, apoi plasat în vagin, pentru a absorbi spermatozoizii şi a acţiona ca un spermicid, distrugându-i. 

 În anii 1950 şi 1960, Coca-Cola era folosită ca metodă de contracepţie de oamenii săraci din SUA. Aceştia credeau că dioxidul de carbon din băutură distruge spermatozoizii şi, în plus, forma sticlei era considerată „aplicatorul perfect”. O cercetătoare de la Harvard a testat Coca-Cola pentru a vedea dacă este, de fapt, o metodă eficientă de contracepţie şi, într-adevăr, cei mai mulţi spermatozoizi au fost ucişi rapid. Totuşi, ea a avertizat că această formă de contracepţie ar fi dăunătoare femeilor. Coca-Cola ar putea provoca o infecţie bacteriană. Băutura răcoritoare va elimina, de asemenea, stratul superior al celulelor din vagin, ceea ce ar putea duce la o boală cu transmitere sexuală.

FOTO ShutterstockRecente

inot   piscina   woman gb77933578 1280 jpg
olivia newton john jpeg
vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg