Cele mai extravagante cheltuieli regale. Ce lucruri exorbitante şi inutile cumpără monarhiile lumii?

1 trasura jpg jpeg

Îi privim cu jind şi admiraţie şi visăm cei mai mulţi dintre noi la traiul lipsit de griji materiale pe care-l duc familiile regale în vreme de pace şi bunăstare. Opulenţa de care dau dovadă, însă, unii dintre ei a devenit subiect de presă şi epatarea lor este criticată de supuşii lor şi chiar de restul cetăţenilor de rând din întreaga lume.

Când au depăşit graniţele bunului-simţ şi-au aruncat cu banii în stânga şi-n dreapta, satisfăcându-şi orice moft posibil şi imposibil? Care sunt obiectele de preţ fără de care nu pot trăi anumite familii regale de pe mapamond? Ei bine, pentru unii dintre ei traiul mai mult decât decent pe care îl duc în mod normal n-a fost de-ajuns şi şi-au dorit tot felul de lucruri care să amintească lumii întregi despre statutul lor privilegiat. Ce cheltuieli exorbitante au făcut aceste monarhii?

Petreceri private subacvatice

Aproape jumătate din populaţia din Regatul Eswatini, o ţară săracă din sudul Africii, trăieşte cu un singur dolar pe zi. Şi, în aceste circumstanţe vitrege, familia lor regală cheltuie banul public fără nicio rezervă. Mai mult de-atât, îşi etalează bogăţiile pe conturile de social media fără să ia în calcul sărăcia lucie în care trăiesc cei mai mulţi dintre supuşii lor.

Dar ce anume le face cu ochiul membrilor familiei regale din Eswatini? În primul rând, acestora le plac la nebunie petrecerile aniversare subacvatice. Apoi adoră vacanţele extravagante şi au dezvoltat o adevărată obsesie pentru frunzele făcute complet din aur. Cu cât mai multe, cu atât mai bine, consideră ei.

O bijuterie de maşină

Când averile pe care le ai în conturi sunt atât de mari, şi pasiunile trebuie să fie pe măsură, nu? Pentru Sultanul din Brunei, care se trage dintr-o familie care are nu mai puţin de 20 de miliarde de dolari la dispoziţie, e o nimica toată să deţină o colecţie impresionantă de maşini.

Astfel, în garajul său se află exemplare ale celor mai scumpe branduri auto, de la Bentley, la Bugatti, Ferrari şi Rolls Royce. Dar, până la urmă, toată lumea realizată poate avea asemenea autoturisme, s-a gândit el într-o bună zi. Aşadar şi-a comandat un Rolls Royce placat complet cu aur de 24 de carate. O adevărată bijuterie, nu-i aşa?

Cea mai cheltuitoare familie regală din lume

Familia regală olandeză poate fi ea mică, dar întrece orice altă monarhie din lumea aceasta la nivelul de trai extravagant. Sau, mai bine zis, la cheltuielile făcute pentru a-şi asigura un statut privilegiat. De curând, au devenit cea mai scumpă familie regală din vestul Europei, contribuabilii lor fiind nevoiţi să contribuie cu 31 de milioane de dolari pe an, pentru a le asigura acestora... orice îşi doresc.

Ca să înţelegi mai bine despre ce vorbim, ei bine, olandezii regali îi costă pe supuşii lor de patru ori mai mult decât familia regală spaniolă, cu toate că Olanda este doar o treime din Spania, ca dimensiune. Monarhia olandeză depăşeşte până şi familia regală britanică, atât de faimoasă în întreaga lume.

Rolls Royce pe post de maşini de gunoi

În 1920, Jai Sing, Maharaja al statului Alwar, a vizitat sediul Rolls Royce din Londra şi, conform propriei păreri, acesta s-a simţit jignit de unul dintre vânzători. Drept urmare, liderul regal s-a întors la showroom în aceeaşi zi şi a comandat 7 astfel de autoturisme, dar a pus o condiţie specială – ca vânzătorul nepoliticos să escorteze personal maşinile în India. Odată ajunse în ţară, Maharaja a ordonat ca minunatele Rolls Royce să devină maşini de colectare a gunoiului. O mică extravaganţă pe care şi-a permis-o!

Regina are propriul fast food

Regina Elisabeta a II-a deţine şi ea nişte lucruri destul de piperate ca preţ, de la un vapor în valoare de 2 miliarde de lire sterline, la... întreaga populaţie de lebede din Marea Britanie. Totuşi nimic nu se compară cu o achiziţie surprinzătoare pe care a făcut-o – şi-a cumpărat propriul magazin drive-in McDonalds!

De fapt, n-a fost intenţia Reginei să cumpere un fast food, ci doar parcul în care se afla restaurantul. Dar cât a cheltuit Majestatea Sa pe magazinul fast food? 92 de milioane de lire sterline pe întregul parc Bath Road Retail, pe care-l poate zări chiar din dormitorul ei din Castelul Windsor. Ce privelişte de milioane!



Recente

shutterstock 1442475113 jpg
5 nicole kidman shutterstock 1038854833 jpg jpeg
3 zodii ai caror nativi isi gasesc scopul in viata pe 22 octombrie  Sursa foto shutterstock 2325199857 jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Eva Mendes  sursa   Shutterstock jpg
422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg