Cele mai folosite cuvinte din anul 2020. Pe unele nu le-am fi rostit atât de des acum un an

1 shutterstock 533517562 jpg jpeg

Lumea a fost dată peste cap anul acesta şi o pandemie la care nu ne-am fi aşteptat niciodată a ajuns să se întindă pe parcursul întregului an 2020. Odată cu aceasta au venit şi câteva adăugiri la vocabularul nostru care au fost folosite în exces, iar unele nici nu existau în 2019.

Cuvintele tind să vină şi să plece. Termenii şi expresiile care erau odinioară populare ar putea fi acum irelevante sau arhaice şi n-ar putea fi aduse într-o conversaţie normală astăzi. Având în vedere parcursul neaşteptat al lucrurilor în anul 2020, există o mulţime de cuvinte care au crescut în relevanţă. Termenilor care au existat dintotdeauna şi care erau utilizaţi mai puţin au început să li se dea o importanţă deosebită. Alţi termeni şi-au făcut debutul chiar la începutul anului, nefiind folosiţi deloc până atunci. Descoperă care au fost cele mai populare cuvinte din anul care se va termina curând.

Pandemie

Potrivit Dictionary.com, „pandemie‟ a fost cuvântul anului. După cum se menţionează în dicţionar, o pandemie este definită ca „o boală răspândită în întreaga ţară, continent sau întreaga lume‟. Deci, este de la sine înţeles de ce acesta este cu adevărat un cuvânt definitoriu pentru 2020. Având în vedere starea lumii, „pandemie‟ este un cuvânt mai relevant decât oricare altul în vremurile moderne.

Coronavirus şi COVID-19

Ar fi imposibil să vorbim despre 2020 fără cuvinte inexistente în vocabularul celor mai mulţi dintre noi în anul 2019. Este vorba despre coronavirus, boala COVID-19 sau infecţia cu SARS-CoV-2. Afecţiunea mortală care a luat 1.790.000 de vieţi, peste 15.000 numai în România, ne-a definit anul şi ne-a transformat societatea.

Carantină

Deşi este cuvântul cel mai puţin preferat al anului, acesta a câştigat atenţia tuturor la nivel mondial din cauza crizei din sănătate. Provine din epoca ciumei în care izolarea navelor şi a oamenilor erau practicate ca o formă de prevenire a bolilor. Întrucât acest cuvânt exprimă experienţa împărtăşită de milioane de oameni în 2020, lexicografii au înregistrat aproximativ 250.000 de utilizări a cuvântului „carantină‟ numai în anul acesta.

Distanţare socială

Expresie creată în 1957, distanţarea socială se referea mai degrabă la o atitudine decât la ceva fizic. Anul acesta, a fost folosită cu înţelesul de a sta la depărtare de ceilalţi, la o distanţă de un pas sau de un braţ, pentru a reduce răspândirea virusului.

Remote

„A lucra de acasă‟, „de la distanţă‟ sau „remote‟ au fost utilizate intens. Din cauza circumstanţelor globale, în anul 2020 s-a înregistrat o creştere uriaşă a numărului de angajaţi care şi-au mutat activitatea de la birou în propria casă. Se estimează că 88% dintre companiile din întreaga lume s-au adaptat la un modul de lucru remote. Dintr-o dată, mulţi oameni şi companiile pentru care lucrează se adaptează la lucrul de la distanţă, iar pentru unele organizaţii schimbarea este permanentă. Folosit pentru prima dată în 1995 şi cunoscut doar de câţiva înapoi, cuvântul „remote‟ a devenit acum un mod obişnuit de viaţă.

Zoom

Software-ul de video conferinţă s-a integrat în fiecare faţetă a vieţii noastre personale şi profesionale în timpul carantinei şi nu numai. De aceea, nu e de mirare că „Zoom‟ a devenit unul dintre cele mai folosite cuvinte ale anului.

Esenţial

Poate nu ţi-ai dat seama, dar şi acest cuvânt a fost folosit frecvent în ultimele luni. De la lucrători esenţiali la întreprinderi esenţiale şi deplasări esenţiale, „esenţial‟ este un cuvânt definitoriu pentru 2020 şi a menţinut societatea în siguranţă. De asemenea, includerea cuvântului pe lista celor mai utilizaţi termeni în acest an este esenţială.Recente

Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg