Cele mai frauduloase alegeri din istorie. Preşedintele ales deţine Recordul Mondial pentru fraudă electorală

1 alegeri jpg jpeg

Liberia este cea mai veche şi mai modernă republică africană, fiind fondată de oameni de culoare veniţi din Statele Unite pe la mijlocul anilor 1800. Unii dintre aceştia se relocaseră cu gândul de-a trăi o viaţă fără persecuţii, repatrierea lor fiind percepută de mulţi ca fiind alternativa rebeliunii împotriva sclavismului. Indiferent de motiv, noua populaţie a Liberiei şi-a alocat terenuri şi drepturi neţinând cont de nevoile şi drepturile localnicilor.

Pe lângă conflictele cu triburile native care n-au întârziat să apară, cei proaspăt mutaţi în Africa aveau de-a face cu nişte condiţii meteorologice deloc blânde, alimentaţie puţină, lipsa infrastructurii şi o incidenţă a bolilor atât de mare, încât mortalitatea era la cele mai ridicate cote posibile. Şi astfel de circumstanţe nu puteau da naştere decât unui climat social şi politic problematic, în care corupţia făcea legea şi alegerile se ţineau aproape doar de ochii lumii. Nu-i de mirare că atunci şi acolo au avut loc cele mai fraudate alegeri din istorie!

Totuşi vorbim despre alegeri pe un continent în care democraţia nu este o prioritate pentru toată lumea. Liberia şi-a câştigat independenţa cu 100 de ani înaintea celor mai multe ţări africane şi şi-a ales conducătorii în mod liber încă de-atunci. Vorba vine „liber”, pentru tot acea ţară deţine recordul pentru cele mai frauduloase alegeri din întreaga lume. Despre ce este vorba mai exact?

Foto - ShutterstockRecente

ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg