Cum cheltuie banii bogătaşii planetei. Cele mai scumpe lucruri din lume cumpărate de aceştia

1 shutterstock 786039952 jpg jpeg

Dacă ai avea toţi banii din lume de cheltuit, ce ai cumpăra? Cât ai fi dispus să dai pe o maşină nouă sau pe un inel de logodnă? Poate ţi-ar da mâna să cumperi un pian de cristal şi să înveţi să cânţi la el pe acoperişul unui zgârie-nori de 27 de etaje care îţi aparţine.

Milionarii şi miliardarii pot cheltui foarte mult dacă vor să obţină ceva extravagant. Unii sunt gata să plătească sume incredibile pentru lucruri simple, dar care sunt unicat, ori pentru obiecte de colecţie care să străbată timpul şi să amintească urmaşilor de realizările lor. Acestea sunt cele mai scumpe obiecte şi posesiuni din lume!

Un ceas Laurence Graff cu diamante

Cel mai scump ceas de bijuterii din lume realizat vreodată este cel creat de Laurence Graff, preşedintele Graff Diamonds.

Împodobit cu cele mai rare diamante colorate din lume, ceasul Graff Hallucination a fost prezentat pentru prima dată la Baselworld în anul 2014 şi a fost cumpărat cu 55 milioane de dolari.

Un automobil Ferrari din anul 1963

Fondatorul WeatherTech, David MacNeil, a plătit în anul 2018 nu mai puţin de 70 de milioane de dolari pentru un automobil Ferrari 250 GTO care a câştigat Turul Franţei în anul 1963. Vehiculul se crede că este cea mai scumpă maşină din lume.

Se pare că numai 39 de exemple de 250 GTO au fost construite de legendara marcă italiană între anii 1962 şi 1964 şi este extrem de rar ca un proprietar să se despartă de unul în lipsa unei plăţi pe măsură.

Un ton roşu

Tonul roşu este listat oficial ca specie pe cale de dispariţie. Din acest motiv, un magnat japonez a fost dispus să plătească suma record de 3,1 milioane de dolari pentru un ton roşu în anul 2019 pe piaţa de peşte din Tokyo.

O reşedinţă în Mumbai

Poate că nu va fi o surpriză să afli că regina Angliei deţine cea mai scumpă reşedinţă din lume: Palatul Bukingham. Pe de altă parte, cel mai mare palat de pe planetă costă aproximativ 1 miliard de dolari şi aparţine celui mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani. Construcţia are 27 de etaje şi se află în Mumbai. A fost proiectată de arhitecţii Perkins şi Will din Chicago şi a primit numele. Arhitecţii l-au asigurat pe proprietar că această clădire este făcută să reziste la un cutremur de magnitudine 8,0 pe scara Richter. Mai mult, marea reşedinţă este dotată cu facilităţi precum un centru spa, o sală de bal şi chiar un templu.

Un tablou al lui Leonardo da Vinci

În anul 2017, un prinţ saudit (Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud) a cumpărat tabloul Salvator Mundi al lui Leonardo da Vinci la o licitaţie Christie's pentru 450,3 milioane de dolari. Atunci s-a stabilit recordul pentru cel mai scump tablou vândut vreodată într-o licitaţie publică.

Un iPhone cu diamante

Cel mai scump telefon cu diamante din lume este Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond Edition care costă 48,5 milioane de dolari. Este iPhone 6 ca oricare, dar spre deosebire de altele este placat cu platină, aur de 24 de carate şi are un imens diamant roz pe partea din spate.

FOTO: ShutterstockRecente

Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg