Cum să-ţi interpretezi visele

1 67202 original jpg jpeg

Visele ne fascinează şi ne îndeamnă să le dăm un sens. Eşti tentată, ca noi toate, de altfel, să le interpretezi? Atunci, să vedem împreună câteva posibile explicaţii.

Visele ne fascinează şi ne îndeamnă să le dăm un sens. Eşti tentată,ca noi toate,de altfel,să le interpretezi? Atunci,să vedem împreună câteva posibile explicaţii.

Ce sunt visele?

Încă din vechime,oamenii credeau că visele deschid o poartă către „altă lume“. Considerate un mesaj de la divi­nitate,erau explicate de un ghicitor. Mai târziu,popularele „dicţionare de vise“ permiteau tuturor să interpreteze fărâ­mele de vise pe care şi le aminteau în zori. În secolul trecut,psihanaliza a revitalizat interesul pentru interpretarea vise­lor. Pentru această ştiinţă,visul reprezintă dialogul pe care îi purtăm cu noi înşine.

Ce-ar putea însemna?

Visul este considerat de unii o simplă reacţie la eveni­mente trăite. Anumite în­tâmplări trăite pe parcursul zilei apar în timpul somnu­lui,dar este inutil să le gă­sim o semnificaţie anume. Însă psihologii şi psihanaliştii con­sideră că,pe lân­gă rolul de echi­librare a psihicu­lui,visele îţi ofe­ră o portiţă spre inconştient,adică spre partea ascunsă a perso­nalităţii tale. Visele sunt atât de „ciudate” deoarece scot la lumină tot felul de pro­bleme pe care le avem fără să fim conştienţi de ele.

Fiind alcătuit din imagini simbolice,visul este greu de decodat. Fiecare element are sens numai pentru per­soana care visează şi doar aceasta deţine cheia inter­pretării. Psihologii au stabi­lit câteva coduri de interpre­tare valabile pentru noi toţi:

Îţi cad dinţii– eşti foar­te emotivă,iar lipsa auto­controlului te împiedică să-ţi afirmi personalitatea.

Eşti goală în public– dai prea multă importanţă pă­rerii celorlalţi şi nu ai încre­dere în tine.

Mergi fără să avansezi– întâmpini rezistenţă în re­zolvarea unei probleme sau nu reuşeşti să atingi un obiectiv.

Zbori– dorinţa de a te elibera de constrângeri şi nevoia de emancipare.

Cazi în gol sau de pe sca­ră– traduce un gol afectiv sau teama de vi­itor.

Eşti urmări­tă– ţi-e frică de o persoană.

Visezi că pici un examen– nu ai încredere în tine.

Un mort– poate însem­na o renaştere,un nou înce­put.

Cum îţi poţi aminti ce ai visat?

Să-ţi aminteşti visele este o problemă de antrenament. Înainte de a adormi,pune-ţi în minte să-ţi aminteşti ceea ce ai visat. Atenţie la somnifere sau sedative,deoarece te împiedică să reţii visul. Când te trezeşti,notează tot ce-ţi apare în minte despre vis. „Povestea”,personajele principale,detaliile frapante,ideile şi amintirile asociate sunt tot atâtea piste pe care trebuie să le urmezi în interpretarea visului. Scena finală poate conţine mesajul. Interpretarea visului se face întotdeauna cu referire la trecutul personal.Recente

vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg