De ce arabii nu folosesc hârtia igienică: ghid musulman de igienă

1 shutterstock 1767712877 jpg jpeg

Dacă ai fost vreodată în Dubai sau Cairo şi ai stat într-un hotel de cinci stele n-ai avut cum să observi acest lucru, dar dacă te-ai dus în vizită în casa unor arabi şi ai folosit toaleta, te-ai confruntat, probabil, cu lipsa hârtiei igienice. Într-adevăr, arabii nu folosesc, nici până în ziua de azi, hârtia igienică.

La fel cum noi, restul lumii, nu concepem viaţa fără hârtie igienică, ei, arabii, nu înţeleg cum să-ţi igienizezi părţile dosiere doar cu mici bucăţele din sulul moale şi pufos. Din ospitalitate, dar şi pentru a fi siguri că ne mai întoarcem pe la ei, arabii şi-au dotat hotelurile, mall-urile şi băile publice mai frecventate de turişti cu hârtie igienică. Ei, însă, nu se ating de ea, considerând că nu este îndeajuns de... igienică.

O chestiune de religie

Islamul învaţă că starea corpului o afectează pe cea a spiritului, aşa că e esenţial să fii curat tot timpul – mai ales înainte de rugăciune – din acest motiv nu doar arabii, ci toţi musulmanii folosesc apa. Ori de câte ori merg la toaletă, ei se spală cu apă în zona anală, pe care o consideră mult mai curată decât hârtia igienică.

Oricât de modernă ar fi, fiecare locuinţă arabă este dotată, la toaletă, cu un bideu sau măcar cu un furtun, asemănător cu cel de duş, folosite exclusiv pentru igiena intimă. În casele mai tradiţionale sau mai sărace lumea păstrează la baie o găleată sau un lighean din plastic, mereu pline cu apă, şi o cană pentru acelaşi scop.

De altfel, în India, Pakistan sau Afganistan, poţi cumpăra din mai fiecare colţi de stradă genţi pline cu bucăţi de cârpe pe care să le foloseşti după ce te-ai clătit cu apă în zona dosieră. Aşa se explică de ce multe toalete publice sud-asiatice sunt pline de zdrenţe: chiar şi când au coşuri de gunoi speciale pentru ele, oamenii tot pe unde nu trebuie le aruncă.

Pentru a nu crea nici confuzie, nici contaminări, o altă învăţătură islamică ţinută cu stricteţe este că pentru igienna intimă se foloseşte doar mâna stângă. De aceea arabii, ca mai toţi musulmanii, mănâncă folosind doar mâna dreaptă. Şi pentru că tot veni vorba de mâncare, la ei acasă sau la restaurantele tradiţionale, arabii preferă să mănânce cu mâna. susţin că este mult mai gustos aşa.Recente

Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg
BEBE REXHA png
GNR Poster (cu opening act) Portrait jpeg
WhatsApp Image 2023 05 17 at 13 28 32 jpeg
Beyonce sursa  Instagram jpg