De ce este BINE să înjuri. Oameni de ştiinţă au explicaţii întemeiate

1 shutterstock 1675981678 jpg jpeg

De cele mai multe ori, folosim înjurăturile ca un instrument eficient şi rapid pentru a ne exprima sentimentele, indiferent dacă sunt pozitive sau negative. Cu toate acestea, cuvintele grele nu pot fi rostite oricând, oriunde, pentru că rănesc şi provoacă reacţii adverse asupra psihicului. Ce se întâmplă cu cel care emite înjurături? Cercetătorii au veşti interesante.

Exprimarea emoţiilor joase, de frică, anxietate, frustrare, agresivitate, furie, sub forma unor cuvinte injurioase, poate aduce beneficii. Este dovedit ştiinţific că prin înjurături ne eliberăm de emoţiile cu vibraţie joasă, care ne slăbesc sistemul imunitar. Dacă avem condiţii pentru a ne exprima în acest mod, ar fi bine să profităm din plin de acest lucru.

E semn de inteligenţă

Un studiu pe această temă a scos la iveală că înjurăturile pot oferi indicii privind inteligenţa. Participanţii la cercetări au fost solicitaţi să enumere toate cuvintele care încep cu literele A, F sau S pe durata unui minut. După aceea, li s-a acordat un minut suplimentar pentru a se gândi la cuvinte care încep cu aceleaşi trei litere. Rezultatele studiului au arătat că oamenii care s-au gândit la cele mai multe cuvinte cu A, F şi S au emis şi cele mai multe cuvinte de ocară.

Poate exprima onestitate

Concluziile unei serii de trei studii, realizate în anul 2017, sugerează o legătură pozitivă între limbaj şi onestitate. De asemenea, oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care au înjurat, au minţit mai puţin la nivel interpersonal şi, în general, au niveluri mai ridicate de integritate.

Îmbunătăţeşte toleranţa la durere

Oamenii de ştiinţă care au studiat acest subiect au mai dovedit că înjurăturile pot creşte toleranţa la durere. Astfel, persoanele care şi-au pus mâinile în apă rece ca gheaţa, şi au folosit cuvinte injurioase, au fost capabile să resimtă mai puţină durere şi să-şi păstreze mâinile în apă mai mult timp decât persoanele care nu au apelat la limbaj injurios. Mai mult, a reieşit că cei care pedalau pe bicicletă, la finalul curselor, extenuaţi, au dobândit putere şi rezistenţă dacă au înjurat, decât cei care au folosit cuvinte neutre.

Poate avea un efect cathartic

Folosirea cuvintelor injurioase ne permite să exprimăm o gamă largă de emoţii. De fapt, ne permite să ne comunicăm sentimentele rapid şi eficient. Iar ştiinţa confirmă că înjurăturile au, într-adevăr, un efect pozitiv, cathartic (purificator) asupra noastră.

@shutterstockRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg