De ce poartă soldaţii din Garda Reginei pălăria pe ochi şi în ce condiţii au voie să vorbească sau să se mişte

1 gusrd iar jpg jpeg

De fiecare dată când am vizitat Londra şi ne-am făcut poze cu soldaţii din Garda Reginei Marii Britanii, ne-am întrebat dacă n-au şi ei nevoie de câte o pauză, având în vedere că stau atât de mult timp nemişcaţi, sau dacă nu se plictisesc păzind, ore în şir, Palatul Buckingham.

Nu numai familia regală britanică atrage atenţia lumii întregi, ci şi Garda Reginei Elisabeta a II-a, care a devenit faimoasă, pe plan mondial, pentru simplul fapt că nu are nicio reacţie la turiştii care se perindă zilnic pe lângă ei şi care chiar încearcă să le stârnească râsul sau se le atragă atenţia. Şi cum gardienii regali sunt subiect de interes pentru mulţi dintre noi, iată ce am aflat despre ei!

Motivul pentru care poartă acele pălării îmblănite

Dacă acum ni se par amuzante, pe vremuri erau considerate înfricoşătoare, iar breteaua care ţine pălăria este plasată sub nas sau gură şi nu sub bărbie, tot cu scop de protecţie. În cazul unui atac, inamicul ţintea la cap şi, având pălăria pe ochi, îl inducea în eroare pe cel care se pregătea să tragă înspre capul soldatului britanic. În plus, „pălăria poate cădea oricând fără să ne rupă gâtul”, declară un fost membru al gardei regale.

Nu numai că sunt voluminoase şi incomode, dar mai şi cântăresc destul de mult! Pălăriile saldaţilor sunt confecţionate din blană de urs şi sunt destul de grele, cântăresc cam 4kg. Iar, când plouă – lucru des întâlnit la Londra! - greutatea lor creşte, evident.

Există excepţii în care soldaţii pot vorbi

„Vorbit” e cam impropriu spus, pentru că nu stau la taclale, nu fac conversaţii cu turiştii în nicio circumstanţă. Ei doar ţipă. Da, da, strigă atunci când trebuie să disperseze o mulţime, când trebuie să avertizeze oamenii care nu doresc să se mişte din locul în care sunt şi n-ar trebui să fie. De pildă, atunci când turiştii devin prea insistenţi şi se îmbulzesc spre ei, aceştia strigă „Faceţi loc pentru Garda Reginei!”

Ce fac când se plictisesc?

După cum suspectam şi noi, devine destul de plictisitor să stai nemişcat ore întregi. Şi atunci ce pot face ca să simtă că trece timpul mai repede? „Încep să cânt cântece în sinea mea sau încerc să îmi aduc aminte un film întreg, de la un capăt la altul, în mintea mea. Am început să mă pricep destul de bine la asta”, dezvăluie un soldat. Altceva ce mai face e să apară pe neaşteptate în fotografiilor turiştilor. Cu mina lui serioasă, evident. „De asemenea, mai urmăresc oamenii. Atât timp cât ei mă urmăresc pe mine, îi urmăresc şi eu pe ei.”

Statul nemişcat poate cauza probleme de sănătate

Mulţi dintre noi credem că mişcarea nu le este permisă gardienilor britanici, însă nu e aşa. Ei se pot mişca, dar doar într-un anumit fel. Se pot deplasa la stânga, fac 10 paşi, se întorc şi apoi reiau poziţia nemişcată. „E recomandat să faci asta la fiecare 10 minute, pentru că altfel rişti să leşini din cauza sângelui care îţi rămâne «blocat» în picioare”, susţine gardianul regal.

Foto - ShutterstockRecente

vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg