De ce poartă soldaţii din Garda Reginei pălăria pe ochi şi în ce condiţii au voie să vorbească sau să se mişte

1 gusrd iar jpg jpeg

De fiecare dată când am vizitat Londra şi ne-am făcut poze cu soldaţii din Garda Reginei Marii Britanii, ne-am întrebat dacă n-au şi ei nevoie de câte o pauză, având în vedere că stau atât de mult timp nemişcaţi, sau dacă nu se plictisesc păzind, ore în şir, Palatul Buckingham.

Nu numai familia regală britanică atrage atenţia lumii întregi, ci şi Garda Reginei Elisabeta a II-a, care a devenit faimoasă, pe plan mondial, pentru simplul fapt că nu are nicio reacţie la turiştii care se perindă zilnic pe lângă ei şi care chiar încearcă să le stârnească râsul sau se le atragă atenţia. Şi cum gardienii regali sunt subiect de interes pentru mulţi dintre noi, iată ce am aflat despre ei!

Motivul pentru care poartă acele pălării îmblănite

Dacă acum ni se par amuzante, pe vremuri erau considerate înfricoşătoare, iar breteaua care ţine pălăria este plasată sub nas sau gură şi nu sub bărbie, tot cu scop de protecţie. În cazul unui atac, inamicul ţintea la cap şi, având pălăria pe ochi, îl inducea în eroare pe cel care se pregătea să tragă înspre capul soldatului britanic. În plus, „pălăria poate cădea oricând fără să ne rupă gâtul”, declară un fost membru al gardei regale.

Nu numai că sunt voluminoase şi incomode, dar mai şi cântăresc destul de mult! Pălăriile saldaţilor sunt confecţionate din blană de urs şi sunt destul de grele, cântăresc cam 4kg. Iar, când plouă – lucru des întâlnit la Londra! - greutatea lor creşte, evident.

Există excepţii în care soldaţii pot vorbi

„Vorbit” e cam impropriu spus, pentru că nu stau la taclale, nu fac conversaţii cu turiştii în nicio circumstanţă. Ei doar ţipă. Da, da, strigă atunci când trebuie să disperseze o mulţime, când trebuie să avertizeze oamenii care nu doresc să se mişte din locul în care sunt şi n-ar trebui să fie. De pildă, atunci când turiştii devin prea insistenţi şi se îmbulzesc spre ei, aceştia strigă „Faceţi loc pentru Garda Reginei!”

Ce fac când se plictisesc?

După cum suspectam şi noi, devine destul de plictisitor să stai nemişcat ore întregi. Şi atunci ce pot face ca să simtă că trece timpul mai repede? „Încep să cânt cântece în sinea mea sau încerc să îmi aduc aminte un film întreg, de la un capăt la altul, în mintea mea. Am început să mă pricep destul de bine la asta”, dezvăluie un soldat. Altceva ce mai face e să apară pe neaşteptate în fotografiilor turiştilor. Cu mina lui serioasă, evident. „De asemenea, mai urmăresc oamenii. Atât timp cât ei mă urmăresc pe mine, îi urmăresc şi eu pe ei.”

Statul nemişcat poate cauza probleme de sănătate

Mulţi dintre noi credem că mişcarea nu le este permisă gardienilor britanici, însă nu e aşa. Ei se pot mişca, dar doar într-un anumit fel. Se pot deplasa la stânga, fac 10 paşi, se întorc şi apoi reiau poziţia nemişcată. „E recomandat să faci asta la fiecare 10 minute, pentru că altfel rişti să leşini din cauza sângelui care îţi rămâne «blocat» în picioare”, susţine gardianul regal.

Foto - Shutterstock



Recente

Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg
Rihanna (1) jpg
ketchup  foto   Shutterstock jpg
Kanye West  foto   Shutterstock jpg
Dudley Moore  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2249337991 jpg
Snapinsta app 462030422 18022603226581291 5365278647779100844 n 1080 jpg
Viata de roman a vloggeritei Anyta  Sursa foto arhiva personala jpg