Este sufletul nemuritor?

1 55738 original jpg jpeg

Când una dintre persoanele dragi nouă moare, tristeţea şi durerea ne invadează trupul pentru că ne este greu şi nu vrem să acceptăm că nu se mai află printre noi. În astfel de momente, ne întrebăm dacă spiritul celui care a murit mai este încă pe pământ, dacă ne aude sau ne vede.

Ideea că odată cu moartea dispărem definitiv din univers este destul de greu de acceptat,cu atât mai mult cu cât realizăm că în urma noastră rămân doar amintirile,care cu timpul se şterg şi ele. Gândurile şi sentimentele care apar,inevitabil,chiar şi la cea mai scurtă discuţie despre viaţa de apoi,nu au rămas la stadiul de întrebări pentru oamenii de ştiinţă. În urma experimentelor realizate,unii cercetători cred cu tărie că sufletul este nemuritor,în timp ce alţii nu cred în viaţa veşnică a spiritului.

Biblia spune că spiritul omului este muritor

Încă din antichitate se vorbeşte despre suflet ca fiind de natură spirituală ce nu este supusă distrugerii precum corpul,iar după moarte,el îşi poate continua drumul într-o altă viaţă. Platon,unul dintre filozofii Greciei antice,a fost prima persoană care a susţinut că sufletul este o parte esenţială a noastră care este,prin natura sa,nemuritoare. Deşi Platon a trăit cu 400 de ani înainte ca Iisus să predice,teoria lui avea să fie recunoscută în perioada creştinismului.

Filosoful roman Augustin,care s-a convertit la creştinism la îndrumarea mamei sale,avea să susţină teoria legată de nemurirea sufletului. El credea în existenţa spiritului de după moarte până la Judecata de Apoi,când sufletul se reuneşte cu trupul şi ajunge în Rai sau în Iad. Cu toate acestea,Biblia spune că sufletul omului este muritor şi singurul care are nemurirea este Dumnezeu,Creatorul tuturor fiinţelor din univers.

Poate trece într-un univers paralel

De-a lungul timpului,specialişti din diverse domenii au încercat să găsească dovezi cu privire la nemurirea sufletului. Cu toate că moartea este învăluită în mister,un cercetător american al zilelor noastre,Robert Lanza,este de părere că această etapă nu este ultima din viaţa unui om. El a făcut cercetări aprofundate după ce sora lui,Christine,a murit într-un accident de maşină. Teoria pe care Lanza a dezvoltat-o,biocentrismul,susţine că după moarte,mai rămân 20 de waţi de „energie informaţională“ care defineşte personalitatea fiecăruia dintre noi.

Aceasta nu poate fi creată sau distrusă,dar poate aluneca într-o lume în care timpul şi spaţiul nu există,şi nici moartea.  Universurile posibile există simultan,indiferent de ceea ce se petrece la un moment dat într-unul sau într-altul. Deşi noi sfârşim în universul actual,sufletul are puterea de-a trece într-un univers paralel,asigurându-i-se nemurirea. Cu toate că nu se ştie despre ce lume este vorba,ideea că sufletul ar putea exista şi după moarte e liniştitoare şi ne permite să visăm la o nouă viaţă după moarte.

Experienţele extracorporale întăresc ideea nemuririi sufletului

Există „dovezi supranaturale“ care susţin existenţa sufletului-„experienţele extracorporale“,despre care se vorbeşte încă de acum câteva mii de ani. Acestea sunt mărturii ale pacienţilor care s-au aflat în moarte clinică şi au trecut prin astfel de „aventuri“ tulburătoare pentru noi toţi. În astfel de momente,ei simt cum sufletele le părăsesc trupul  şi îi privesc de deasupra sau au senzaţia că traversează un tunel luminos.

Ştiai că…

…la câteva minute de la moarte,corpul celui decedat este mai uşor cu 21 de grame? Un doctor american pe nume Duncan MacDougall a făcut un experiment pe pacienţi bolnavi de tuberculoză aflaţi în ultimul stadiu. După ce au murit,doctorul a observat că fiecare cântărea cu 21 de grame mai puţin. De aici a ajuns la concluzia că aceste grame lipsă reprezintă,practic,sufletul celui decedat.Recente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg