FOTO O fotografă româncă surprinde bucuria maternităţii mămicilor din mai multe ţări. Călătoreşte alături de fetiţa ei

9 fotografa png png

Fotografa a ales să călătorească în întreaga lume pentru a fotografia diverse femei, printre care şi mămici alături de copiii lor. Pe parcursul drumului, a devenit ea însăşi mamă şi este însoţită acum de fetiţa ei. A trecut prin 50 de ţări deja şi a reuşit să adune o colecţie impresionantă de portrete şi de poveşti ale unor femei incredibil de frumoase din diverse culturi.

Legătura dintre mamă şi copiii ei este cea mai puternică din lume. Mamele îşi pun amprenta asupra vieţii urmaşilor lor şi fac orice pentru a-şi păstra copiii sănătoşi, fericiţi şi în siguranţă. Pentru unele dintre cele 26 de mame surprinse de fotografa Mihaela Noroc în călătoria ei este o adevărată provocare să asigure copiilor toate cele necesare pentru a creşte armonios. Fotografiile ei sunt cuprinse în proiectul numit „Atlasul frumuseţii‟ şi spun poveştile unor femei nu doar frumoase, ci şi puternice.

Motivată de propriul sentiment al maternităţii

În august 2018, fotografa însăşi a devenit mamă şi acest lucru a convins-o şi mai mult de necesitatea de continua proiectul „Atlasul frumuseţii". Acum călătoreşte prin lume alături de fetiţa ei şi deja au vizitat împreună 28 de ţări de pe 6 continente.

La fel ca noi toţi, Mihaela a fost afectată de izbucnirea pandemiei: „În ianuarie, eram în China când s-a anunţat despre un virus misterios. În Europa, nimănui nu-i păsa de asta, dar, văzând ce se întâmpla în jurul meu, am realizat că lumea noastră se va schimba foarte mult”, a transmis ea pe Instagram. „Am avut norocul să ne întoarcem în siguranţă în România şi să găsim un loc cu o curte în timpul carantinei. Deşi nu ne putem mişca, cel puţin putem vedea cerul. Mă uit la el şi mă întreb când vom reveni acolo, într-un avion, călătorind într-o nouă destinaţie pentru a întâlni noi femei uimitoare?‟.

Ca mamă, speră să înveţe din această criză şi să creeze o lume mai frumoasă în care fiica ei Natalia să poată trăi în pace. „Există multe alte poveşti care aşteaptă să fie descoperite şi acum, ca mamă, simt o dorinţă şi mai puternică de a aduce mica mea contribuţie la transformarea acestei lumi într-un loc mai bun pentru generaţiile viitoare‟, scrie ea.

Şi poveştile de viaţă ale mamelor au frumuseţea lor

Mihaela Noroc a cunoscut femei de o frumuseţe aparte. Câteodată, fotografa scrie povestea celor pe care-i surprinde.

„Uneori simt că fotografiile mamelor cu copiii lor spun atât de multe şi o explicaţie mai lungă ar strica farmecul lor. Dar există întotdeauna o chimie intimă între ele. Şi există întotdeauna atât de multă frumuseţe şi bunătate în aceste momente speciale‟, a mărturisit fotografa pe reţea de socializare.

Dintre cele 26 de instantanee făcute, se distinge imaginea unei mame din Munţii Anzi, în Peru (prima fotografie din galeria foto). Se numeşte Juliana, după cum spune Mihaela, şi apare însoţită de băiatul ei, Alex.

În timp ce era însărcinată, Juliana a suferit un accident grav pe cărările abrupte din jurul satului ei izolat. Ca prin miracol, băiatul ei a supravieţuit, dar, din cauza problemelor de sănătate, ea s-a mutat în cel mai apropiat oraş în care îşi creşte copilul. „Juliana vine aici cât mai des posibil şi speră că starea ei îi va permite să se mute înapoi. Îşi iubeşte satul, munţii şi simte că acesta este singurul loc în care ea şi fiul ei se pot conecta cu Pachamama, cea mai importantă zeiţă venerată de indigenii din Anzi, cunoscută şi sub numele de Mama Pământ‟, povesteşte Mihaela.

Mărturie a ororilor războiului

O altă mamă pe care Mihaela a surprins-o în fotografiile ei este o siriană aflată printre refugiaţii din Idomeni, Grecia, alături de fiicele ei (a doua fotografie din galeria foto).

Fotografa nota acestea în dreptul imaginii: „În ţara lor, războiul oribil continuă şi nu există nicio speranţă de pace. Cu doar câteva zile în urmă, un teribil atac chimic a ucis mulţi civili, inclusiv copii, în cel mai barbar mod. Şi cea mai mare parte a lumii urmăreşte această catastrofă cu indiferenţă‟.

Mamele sacrificii peste tot pe glob

Printre portrele foto ale mamelor întâlnite de Mihaela se găseşte şi aceea a unei italience şi a fiicei, pe străzile din Milano, Italia (a treia fotografie din galeria foto). Lângă fotografie, Mihaela Noroc lasă câteva rânduri care îi completează imaginea: „Caterina, fiica Barbarei, a început să danseze când avea 3 ani. I-a spus mereu mamei că vrea să devină balerină, iar aceasta a susţinut-o întotdeauna. S-au mutat la Milano din micul lor oraş, astfel încât Caterina să-şi poată îndeplini visul şi să studieze baletul de la o vârstă fragedă într-una dintre cele mai prestigioase şcoli din lume. Fratele şi tatăl ei au rămas acasă, la câteva sute de kilometri distanţă. Arta necesită sacrificii uriaşe, ani de muncă grea şi dificultăţi, dar lucrurile măreţe nu vin niciodată uşor‟.

FOTO Instagram / Mihaela NorocRecente

pacient foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston foto  Shutterstock jpg
femeie insarcinata jpg
Beyonce jpg
Coperta revista Click! pentru femei Nr 5 jpeg
Jennifer Lopez jpg
Cros caritabil Alerg pentru mama Sursa foto ADRA si AMiCUS jpg
nuntă indiană foto  Shutterstock jpg
Copiii vedetelor jpg
Medicover foto Dan Malureanu 0503 JPG
Nativii acestor 3 zodii vor avea noroc in anul Dragonului de Lemn Sursa foto shutterstock 560312692 jpg
Horoscop jpg
femeie și bărbat în pat foto  Shutterstock jpg
Mel B jpg
Shogun serial jpg
vedetă cu câine foto  Shutterstock jpg
Martha Stewart foto  Shutterstock jpg
Blake Lively, Ryan Reynolds jpg
Japonia jpg
Kourtney Kardashian jpg