FOTO Tabloul lui Banksy, creat în cinstea personalului medical, s-a vândut cu o sumă record

1 asta e bun png png

Desenul intitutal "Game Changer" a fost oferit de artistul de graffitti Spitalului Universitar Southampton din Marea Britanie în mai 2020, iar profitul obţinut recent din vânzarea acestuia va fi donat angajaţilor instituţiei medicale şi pacienţilor săi. Iar suma nu e deloc uşor de trecut cu vederea!

S-a vândut tabloul realizat de celebrul Banksy în onoarea personalului medical, care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus, iar banii obţinuţi sunt direcţionaţi către diverse asociaţii caritabile din domeniul medical. Care a fost suma record cu care s-a vândut tabloul lui Banksy?

Cei de la Casa de licitaţii Christie au declarat, în mod oficial, că tabloul intitulat Game Changer (n.r. Revoluţionar, Schimbă datele problemei) s-a vândut cu nu mai puţin decât 23.176.314 de dolari, un record mondial absolut pentru celebrul artist stradal.

Tabloul are în prim plan un băieţel, care care se joacă cu o jucărie asistentă medicală, care are braţele sub forma unor aripi de avion. În plan secund, se află un coş de gunoi, în care au fost aruncate mai multe figurine care întrichipează supereroi precum Batman sau Spider-Man.

Ca urmare a achiziţiei făcute, casa de licitaţii a declarat, în comunicatul de presă emis ulterior vânzării, că suma de peste 23 de milioane de dolari „va sprijini organizaţiile de sănătate şi asociaţiile caritabile din Marea Britanie care sprijină, la rândul lor, întreaga muncă a celor din prima linie”.

În primă instanţă, Banksy dăruise tabloul spitalului Southampton din Marea Britanie, în mai 2020, unde era expus chiar la intrarea în departamentul de Urgenţe. Apoi a fost scos la vânzare, însă o copie de-ale lui va rămâne în continuare lângă secţia de Urgenţe din spitalul Universitar Southampton.

Când a oferit tabloul, anul trecut, artistul a lăsat şi un bileţel, în care a ţinut să-şi exprime mulţumirea la adresa personalului medical de acolo, care se luptă neîncetat cu pandemia. „Mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi! Speră că asta va însenina puţin locul, chiar dacă e alb-negru.”

David French, dorectorul de la University Hospital Southampton, a declarat, într-un comunicat, că acest „cadou incredibil” va fi „nepreţuit în încercarea de-a ne concentra pe refacerea şi vindecarea angajaţilor noştri după anul care-a trecut”.

Foto - Instagram BanksyRecente

Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg