GALERIE FOTO 5 specii de arbori incredibili. Îţi vor reaminti cât de uimitoare este natura

7 39089508 305204033364113 6002263877591498752 n jpg jpeg

În întreaga lume, există copaci uriaşi, deosebiţi care au fost vizitaţi şi sărbătoriţi. Adesea au o calitate extraordinară care îi face pe oameni să se conecteze cu ei, cum ar fi logevitatea, frumuseţea, leacurile care se pot face din seva lor sau legendele lor.

Aceste minuni naturale au inspirat poeţi, scriitori, artişti în general, iar pe vizitatorii lor i-au făcut să se minuneze de măreţia naturii şi să creadă mai mult în puterea naturii de a ne schimba fizic şi emoţional, de a ne înfrumuseţa, chiar dacă uneori transformarea este dureroasă. Dacă nu ai încă o specie de arbore preferată, vei afla din cele ce urmează mai multe despre unii dintre cei mai frumoşi copaci ai planetei. Sigur te vor uimi!

Cel mai mare copac din Europa

Ficus Macrophylla împodobeşte Piazza Marina din Palermo, Sicilia (imaginile 1 şi 2 din galeria foto). De la începuturile lui, a fost o raritate. Are 10 000 de metri cubi de frunziş, 25 de metri înălţime, ceea ce-l face cel mai mare copac din toată Europa. Ramurile ficusului au fost plantate în anul 1863 de un arhitect pe nume Vincenzo Tineo. Datorită solului şi climatului, acest exemplar excelent continuă să crească puternic. Este şi cel mai bătrân copac din Italia şi al doilea ca mărime,cu o coroană atât de mare, încât proiecţia sa la sol este de circa 1200 de metri pătraţi.

Copacii răsuciţi din Noua Zeelandă

În Slope Point, cel mai sudic punct al Noii Zeelande, curenţii din vastul ocean sudic sunt atât de puternici, încât deformează copacii şi-i răsucesc permanent în forme ciudate (imaginea 3 din galeria foto). Slope Point se află la 4800 km de Polul Sud şi la 5100 km de ecuator, deci este expus în mod regulat la condiţii meteorologice inimaginabile, deci şi la vânturi extreme.

Copacii înşişi nu ar exista acolo dacă nu ar fi crescătorii de oi care locuiesc în apropiere. Deşi regiunea este aproape nelocuită, oile fermierilor din apropiere ajung acolo. De aceea, fermierii au crescut mici pădurici de copaci pentru a le oferi animalelor lor un loc în care să se apere de vânturile puternice.

Arţarul din grădina japoneză din Portland

Unul dintre arborii reprezentativi din grădina japoneză din Portland, SUA, este Acer Palmatums, un arţar pe cât de frumos, pe atât de faimos (imaginea 4 din galeria foto). Cu ramuri răsucite şi frunze pestriţe, colorate în verde şi roşu, copacul arată extraordinar în orice anotimp. După ce ani de-a rândul a fost cel mai fotografiat copac din grădină, acest copac a trezit dragostea americanilor din Oregon pentru această specie. În prezent, sunt mulţi cultivatori şi pepiniere care oferă o mare varietate de soiuri din care să aleagă.

Arborele „sângele dragonului‟ din Insula Socotra

Insula Socotra se găseşte în Marea Arabiei, deşi pare să nu existe pe Terra, ci undeva pe o planetă extraterestră. Cei care o vizitează, găsesc aici şi un arbore extraordinar de intersant: Dracaena cinnabari sau copacul „sângele dragonului‟ (imaginile 5 şi 6 din galeria foto) . Se numeşte aşa datorită sevei roşii pe care o secretă copacii şi care este folosită ca vopsea, ca lac de vioară şi ca remediu popular pentru diferite afecţiuni.

Arborele „sângele dragonului‟  are un aspect unic şi ciudat, cu o coroană răsturnată, în formă de umbrelă ţinută vertical. Această specie este veşnic verde, iar frunzele sale se găsesc doar la capătul celor mai tinere ramuri.

Eucaliptul curcubeu

Este un copac surprinzător prin faptul că trunchiul său pare a fi pictat cu vopsele colorate, iar aspectul lui se schimbă tot timpul (vezi imaginile 7 şi 8 din galeria foto). Acest efect se realizează datorită exfolierii treptate a scoarţei sale sub formă de benzi înguste.

Odată cu vârsta, scoarţa îşi schimbă culoarea. La început este verde strălucitor, apoi verde închis, apoi capătă nuanţe de la albăstrui la violet, pentru ca spre final să devină roz-portocalie, apoi maro-zmeură.

Copacul se ridică la o înălţime de 75 m, iar trunchiul are un diametru de până la 2 m. În condiţii naturale, creşte în Filipine, Indonezia, Papua Noua Guinee.

FOTO: InstagramRecente

aroganta jpg
WhatsApp Image 2023 09 22 at 15 24 02 jpeg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
caine jpg
Jennifer Aniston jpg
Jennifer Lopez foto  Instagram jpg
magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg