Google vrea să deschidă primul mall online cu ajutorul inteligenţei artificiale

1 83861 original jpg jpeg

Google a anunţat că a implementat în cadrul secţiunii alocate imaginilor din cadrul propriului motor de căutare tehnologia Lens, disponibilă până acum în cadrul aplicaţiei Google Photos. Lens foloseşte inteligenţa artificială pentru a recunoaşte oameni, obiecte şi orice alte elemente vizibile în imagini, iar Google vrea acum să o folosească în scopuri comerciale.

Miliardele de imagini salvate de utilizatorii din toată lumea ai serviciului Google Photos au fost folosite de gigantul american pentru a-şi perfecţiona AI-ul în scopul distingerii corecte între subiecţii şi obiectele din fotografii.

Acum, cei de la Google consideră că tehnologia este suficient de matură pentru a fi implementată într-un prim business: vânzarea de produse prin intermediul imaginilor indexate de Google.

Lens va recunoaşte produsele din fotografiile pe care Google le indexează, iar când utilizatorii care caută imagini dau peste o poză procesată de această tehnologie vor observa un mic punct în dreptul anumitor elemente din imagini.

Apăsând pe un punct, utilizatorii vor deschide o listă de site-uri care vând produsul respectiv.

image

Achiziţia de produse pornind de la căutarea imaginilor a devenit în ultimii ani o alternativă la cumpărăturile online tradiţionale. Tinerii, în special, preferă să cumpere în acest fel haine sau bijuterii pe care le văd în poze.

Prin implementarea tehnologiei Lens în secţiunea dedicată căutării imaginilor, Google merge pe drumul deschis deja de Pinterest şi Instagram. Produsul deţinut de Facebook vinde deja reclame prin intermediul imaginilor postate, trimiţând utilizatorul direct pe site-ul comerciantului pentru achiziţie.

Pentru început, noua funcţie este disponibilă doar vorbitorilor de limbă engleză din Statele Unite, urmând să fie implementată treptat pentru alte limbi şi în alte ţări.Recente

Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg