Iată cum poţi fi fericită tot timpul!

5 54531 original jpg jpeg

Cercetătorii au descoperit secretele fericirii unei persoane. În urma studiilor realizate, oamenii de ştiinţă relevă câteva sfaturi recomandate persoanelor care cauta viaţa pe care o doresc.

Acceptă ceea ce ai

Studiile arată că persoanele fericite nu au aşteptări şi aspiraţii ieşite din comun. Spre deosebire de acestea,persoanele nefericite au dorinţe şi aşteptări nerealiste,fapt pentru care nu pot ajunge cu uşurinţă la sentimente de mulţumire şi fericire. "Petrecem foarte mult timp plângându-ne de lucrurile rele care ni se întâmplă, dar este o pierdere de vreme şi de efort.",susţine dr. Jose de Jesus Garcia Vega,de la Universitatea din Monterrey,Mexic. Aşadar,

pentru a fi fericit,trebuie să te bucuri de ceea ce ai.

Bucură-te de ceea ce faci

Pentru a fi fericit,este esenţial să faci ceea ce îţi place. Însă,"multe persoane îşi petrec cei mai buni ani din viaţă încercând să facă bani, sacrificându-şi sănătatea şi familia. Mai târziu, cheltuiesc banii pe care i-au strâns pentru a redobândi sănătatea şi familia pierdute.",susţine dr. Garcia Vega.

Trăieşte în prezent

Atâta timp cât eşti legată de eşecurile trecutului,visezi la un viitor idealist sau îţi faci griji pentru lucrurile pe care nu le-ai realizat,nu te poţi bucura de ceea ce îţi oferă prezentul. Persoanele fericite trăiesc în prezent şi au aşteptări potrivite de la acesta.

Relaţiile cu cei din jur influenţează fericirea

Felul în care se simt cei apropiaţi influenţează starea de dispoziţie proprie. Aşadar,gândeşte-te că aşa cum cei din jur te pot face fericită şi tu îi poţi face fericiţi pe cei din jur. Cercetările arată,totodată, că persoanele căsătorite sunt mai fericite decât cele singure.

Fii ocupată în permanenţă

Pentru a a evita apariţia stărilor de melancolie şi chiar depresie,este indicat să fii ocupată tot timpul. De asemenea, viaţa socială are un rol important în menţinerea fericirii

Cea mai bună cale de a savura clipele este în compania celor din jur. De aceea,este esenţial să îţi construieşti o viaţă socială bogată,potrivit profesorul de psihologie Eunkook M. Suh,de la Universitatea Yonsei din Seul.

Nu te compara cu ceilalţi

Ambiţia este benefică şi îi face pe oameni fericiţi,însă invidia îi face nefericiţi,susţine Claudia Senik,profesor la Universitatea Sorbona. Comparaţiile cu ceilalţi sunt bune doar în cazul în care înveţi ceva din ele,nu dacă tânjeşti după ceea ce au alţii.

Fii tu însăţi

Nu contează ce spun despre tine cei din jurul tău,important este să te simţi bine în pielea ta. Persoanele fericite sunt spontane, naturale şi reale:spun ceea ce gândesc şi simt şi nu sunt preocupate de ceea ce gândesc alţii despre ele.

Gândeşte pozitiv

Cu cât acumulezi mai multe emoţii şi sentimente negative,cu atât disconfortul psihic este mai mare. Nu poţi fi fericită dacă eşti pesimistă,din cauza faptul că atragi emoţiile negative. Trebuie să te îndepărtezi de acea viziune negativă asupra vieţii şi să gândeşti optimist,pentru a fi fericită. Mai mult, optimismul este mecanismul mental de auto-apărare împotriva depresiei.Recente

Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg