Luna rece, un fenomen special. Va avea loc chiar la finalul anului

1 full moon 3739514 1280 jpg jpeg

Comete strălucitoare, stele scânteietoare, o lună albastră rară de Halloween şi eclipsele uluitoare au făcut din anul 2020 un an interesant, dar încă nu s-a terminat. La finalul său, urmează să ne bucurăm de un alt fenomen inedit, Luna plină numită Lună rece.

Nu ai nevoie de niciun echipament special pentru a vedea luna plină, dar dacă doreşti să observi mai bine fenomenul, poţi investi într-un telescop sau într-un binoclu. Potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu‟, pe 30 decembrie, faza de Lună Plină se va produce la ora 05.30, iar Luna va răsări de la est, imediat după apusul Soarelui, rămânând pe cer toată noaptea.  Ce face ca această Lună plină să fie specială şi să fie numită Lună rece? Este specială traiectoria sa înaltă pe cer, ceea ce are ca rezultat ca Luna plină să stea deasupra orizontului pentru o perioadă mai lungă de timp. Iată ce ar trebui să mai ştii despre ultima lună plină din anul 2020.

De ce i se spune Luna rece?

De-a lungul anului 2020, de 13 ori Luna a putut fi văzută de pe Pământ în faza ei completă. În lume, fiecare Lună plină din an poartă denumiri care diferă de la o cultură la alta şi se referă adesea la ceea ce se întâmplă în natură în acea perioadă a anului. Numele lunii pline din decembrie se explică de la sine. Se numeşte Luna rece pentru că apare atunci când vremea devine rece. Se mai numeşte Luna celei mai lungi nopţi. Acest nume se potriveşte destul de bine acestui fenomen, deoarece luna plină din decembrie străluceşte deasupra orizontului pentru o perioadă mai lungă de timp decât în alte ocazii când Luna se poate vedea în întregime. Mai mult, apare în apropierea solstiţiului de iarnă, care este cea mai lungă noapte a anului.

În Europa, la popoarele germanice, Luna plină din decembrie era numită „Luna de dinainte de Yule”, în cinstea Festivalului Yuletide care sărbătoreşte întoarcerea soarelui vestită de solstiţiul de iarnă.

Când va putea fi văzută următoarea Lună plină?

Următoarea Lună plină va răsări pe 28 ianuarie 2021. Lunile pline sunt la o distanţă de aproximativ 29,5 zile, deci există de obicei doar o lună plină pe lună pentru un total de 12 pe an, dar uneori este a 13-a plină luna, numită Luna Albastră, aşa cum s-a întâmplat de Halloween.

Cum ne influenţează starea de spirit Luna rece

În termeni astrologici, se spune că Luna plină marchează, în horoscopul fiecăruia, punctul culminant a ceva care se pregăteşte cu 2 săptămâni înainte. Acest lucru se datorează faptului că Luna Plină este punctul intermediar al ciclului lunar de la o Lună Nouă la alta. Lună plină din luna decembrie cade în semnul Racului şi este legată de planeta Uranus, ceea ce poate însemna că schimbarea este pe cale să apară în vieţile multora. Sensul spiritual al acestei Luni pline se referă şi la libertate, intuiţie şi entuziasm.

Luna este şi o reprezentare a sinelui nostru. Globul lunar vorbeşte despre cele mai profunde dorinţe şi despre emoţii ascunse, precum şi despre visele şi grijile noastre. Pe de altă parte, Soarele reprezintă sinele nostru exterior, identitatea, personalitatea publică şi egoul nostru. În timpul Lunii pline, cele două corpuri se află la capetele opuse ale zodiacului. În consecinţă, acesta poate fi un moment dificil. Energia Lunii pline este sporită, de aceea sunt amplificate emoţiile, sentimentele, visele. Pot apărea tensiuni, situaţii inconfortabile, dar şi momente în care să ne simţim recunoscători pentru ceea ce am avut ocazia să realizăm şi pentru frumuseţea vieţii.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg