Mâinile care te vindecă - Episodul al 2-lea

1 48260 original jpg jpeg

În prezent, medicina îţi oferă cele mai sofisticate medicamente şi resurse tehnice, pentru vindecarea bolilor. Şi totuşi, ea nu poate înlătura terapiile medicinei tradiţionale, care îşi menţin şi astăzi efectele surprinzătoare asupra bolnavilor.

Mai citeşte şi:Mâinile care te vindecă-Episodul 1

Ştii câte puteri vindecătoare se află chiar în palma ta? Pe harta ei sunt desenate puncte energetice,semnele bolilor de care suferi şi tot acolo se află secretul vindecării.

Medicina tradiţională foloseşte de când lumea aceste „puteri“ ale mâinilor,în terapii care dau rezultate uneori mai bune decât medicina clasică. Vorbim despre chiropraxie,terapia Reiki şi terapia prin relaxare şi masaj,trei tipuri de tratament care-ţi vindecă atât trupul,cât şi sufletul.

Principiile Reiki care ajuta vindecarea

Prima data când a fost invitat la o sesiune Reiki,Mihai Albu (foto) a auzit despre cele cinci principii terapeutice esentiale:„Nu te supara. Nu te îngrijora. Arata-ti recunostinta fata de altii. Devoteaza-te muncii tale. Fii bun cu cei din jurul tau.”

La început,a fost circumspect în privinta eficientei acestor principii,dar dupa ce a aflat tot despre terapia Reiki,a înteles cât sunt de importante. Însusirea acestor principii este prima conditie ca sa poti sa-ti aplici metoda de tratament. Aceasta se potriveste în special bolilor de ficat,de bila,de rinichi,de stomac si celor ale sistemului nervos.

Care este calea de tratament

Terapia Reiki este complementara,adica vine în completarea unui tratament medicamentos,în cazul bolilor grave. Cum actioneaza? Pe trei cai:calea fizica (adica îti amelioreaza durerea sau suferinta),calea energetica (te ajuta sa te relaxezi în momentul în care esti epuizat sau agitat) si calea spirituala (te ajuta sa-ti gasesti echilibrul interior).

De exemplu,ai o migrena. Aceasta poate fi cauzata de o bila lenesa si atunci este însotita de o senzatie de greata. Îti aplici mai întâi mâinile pe locul care te doare si-ti canalizezi toata energia corpului în acel loc. Apoi îti aplici mâinile în zona bilei. Aceasta terapie trebuie însotita de o alimentatie foarte sanatoasa si de o gândire pozitiva,bazata pe cele cinci principii.

Primii pasi în terapia Reiki

Spre deosebire de alte terapii complementare,Reiki poate fi învatata de oricine este deschis spre acest tip de tratament. Te înscrii la un curs de începatori,care dureaza 6 ore si se desfasoara de obicei la sfârsit de saptamâna.

La acest curs,afli cele 5 principii Reiki,ce stil de viata trebuie sa duci ca sa te poti trata singur,în ce zone ale corpului trebuie sa tii mâinile si cum trebuie sa-ti canalizezi energia interioara pozitiva catre locul bolnav.

Dupa acest curs,vei tine o dieta de 21 de zile,în care-ti vei detoxifia organismul si sufletul. Adica vei învata sa nu te mai enervezi,sa nu te mai încarci cu emotii negative si vei mânca foarte sanatos.

Terapia Reiki si terapia prin relaxare si masaj sunt doua tratamente care se completeaza unul pe celalalt. Si asta pentru ca terapia Reiki actioneaza asupra organelor interne si asupra glandelor endocrine,pe când terapia prin relaxare si masaj actioneaza asupra structurii osoase,redându-ti mobilitatea si echilibrul fizic.

Reiki,terapia de autovindecare

Venita din atât de vechea medicina japoneza,terapia Reiki te învata cum sa te tratezi singura,tinând mâna în locul în care te doare sau din care provine durerea. Una dintre explicatiile stiintifice ale rezultatelor acestei terapii este legata de faptul ca te ajuta sa te relaxezi.

Prin aceasta,nivelul hormonilor de stres (cortizolul) scade si cel al serotoninei (hormonul starii de bine) creste. Astfel ca prin relaxarea si canalizarea energiei din mâinile tale spre locul bolnav,îti ameliorezi starea sanatatii fizice si mentale.Mihai Lungu Vili:http://www.chiropraxie.ro/

Mihai Albu:http://www.safe-place.ro/

Viorel Mihai:http://www.masaj.ro/