Maşina timpului este ascunsă la Vatican? Ce este cronovizorul şi cine l-a inventat

2 masina timpului jpg jpeg

În anul 1960, părintele italian Pellegrino Errentti a susţinut că a creat o maşină a timpului numită „Cronovizor‟, pe care a folosit-o pentru a observa unele dintre cele mai importante evenimente din istoria omenirii - de la răstignirea lui Iisus Hristos, la formarea Imperiului Roman.

Arhiva Apostolică a Vaticanului este plină de secrete. Printre cele mai bizare mistere de la Vatican se află şi legenda cronovizorului. Se spune că acest aparat este un dispozitiv care îi oferă utilizatorului posibilitatea de a vedea în timp. Deşi existenţa crononvizorului nu a fost dovedită niciodată, o carte din 2002 a părintelui de la Vatican, François Brune spune altceva.

Câţi experţi au construit maşina timpului

Potrivit lui Brune, cronovizorul a fost inventat de părintele Pellegrino Ernetti, un călugăr benedictin. Ernetti ar fi păstrat dispozitivul secret până la începutul anului 1960, când i s-a destăinuit lui Brune şi i-a spus că 12 oameni de ştiinţă, inclusiv renumitul fizician Enrico Fermi, care a câştigat premiul Nobel pentru fizică în 1938 şi fostul om de şiinţă nazist Wernher von Braun, a cărui lucrare la NASA a dus America pe Lună, l-au ajutat să îl construiască. Realizat din raze catodice, antene şi metale care au primit semnale sonore luminoase pe toate lungimile de undă, cronovizorul i-a permis echipei de ştiinţă să documenteze evenimentele din trecut, inclusiv răstignirea lui Iisus Hristos. Prin urmare, maşina ar putea valida învăţăturile Bibliei, oferind o privire directă asupra trecutului.

1 pellegrino ernetti jpg jpeg

(Părintele Pellegrino Ernetti)

Cronovizorul putea capta imagini care „pluteau‟ în spaţiu

În cartea „Le Nouveau Mystere du Vatican‟, Brune explică cum l-a întâlnit pe părintele Ernetti într-o plimbare cu barca prin Marele Canal din Veneţia, la începutul anului 1960. La fel ca Brune, Ernetti ştia istoria limbilor vechi, iar cei doi se înţelegeau foarte bine. Ernetti a susţinut că el şi un grup de oameni de ştiinţă de renume s-au reunit într-o căutare reciprocă pentru a descoperi trecutul. Potrivit lui Ernetti, dispozitivul avea mai multe antene, dintre care trei erau realizate din metale „misterioase‟, care captau sunete şi lumină pe întregul spectru. Pe dispozitiv era fixat „căutătorul de direcţii‟, unde se regla epoca specifică pe care doreai să o vizualizezi, în timp ce un ecran afişa înregistrările filmărilor.

Cronovizorul era mai mult decât o fereastră în trecut, el funcţiona ca un televizor captând imagini din trecut care „pluteau‟ în spaţiu. Ernetti a povestit cum a asistat la discursul lui Marcus Tullius Cicero în faţa senatului roman în 63 î.Hr.: „Gesturile sale, intotaţia sa…Cât de puternic era‟, spunea Ernetti. Acesta a făcut şi observaţii mai îndrăzneţe afirmând că a observat unele dintre cele mai importante evenimente din Biblie şi că a participat la formarea Imperiului Roman.

Ernetti a susţinut până la moartea sa, din anul 1994, că aparatul a fost ascuns de Vatican pentru a evita să ajungă pe mâini greşite. În mod interesant, în anul 1998, Vaticanul a decretat un ordin conform căruia „oricine foloseşte un instrument cu asemenea caracteristici, va fi pedepsit‟. Cu mult timp înainte de a muri, Ernetti a scris o scrisoare în care susţinea că Papa Pius al XII-lea i-a interzis să dezvăluie orice detaliu despre acest dispozitiv, deoarece maşina era foarte periculoasă şi putea restrânge libertatea omului.

Presa italiană se întreabă de ce Ernetti nu a publicat instrucţiuni detaliate despre cum a fost construit dispozitivul pentru a-i valida informaţiile spuse. Unii spun că Ernetti a inventat toată povestea, chiar înainte să moară, alţii susţin cu tărie că părintele avea dreptate şi nu avea de unde să ştie multe detalii din trecut. Acum totul rămâne un mister. Dacă acest aparat există, el a trecut testul timpului ca toate misterele Vaticanului.

Sursă foto: Shutterstock, Flickr.comRecente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg