Motivul pentru care Jackie Kennedy nu s-a schimbat de costumul roz pătat cu sângele soţului său

1 shutterstock 589740686 jpg jpeg

În data de 22 noiembrie 1963, Jackie Kennedy stătea lângă soţul ei într-o limuzină, plimbându-se prin Dallas. Purta un costum roz, alcătuit dintr-un sacou şi o fustă, atunci când s-au auzit focuri de armă, iar sângele soţului ei a început să i se prelingă pe haine. A fost o zi cutremurătoare, când cel de-al 35-lea preşedinte al Americii a fost asasinat. Costumul va putea fi expus publicului la împlinirea a 100 de ani de la data hotărârii.

În drum spre spital, vicepreşedintele Americii şi soţia sa se aflau într-o maşină separată. Femeia nu a reuşit să vadă decât o siluetă roz, stând pe bancheta din spate şi întinsă peste corpul bărbatului ei, năucită de ceea ce s-a întâmplat, scrie Biography.com

În timp ce medicii au încercat să-l salveze pe fostul preşedinte, Jackie nu a putut sta departe de soţul ei, îngenunchind chiar pe podeaua acoperită cu sânge pentru a se ruga. Nu a mai fost nimic de făcut, iar ceasul morţii fostului preşedinte a fost marcat de ora 13.00. 

Costumul roz, un simbol pentru a arăta lumii ceea ce i-au făcut 

În timp ce se îndrepta spre avion, alături de sicriul soţului ei, pe Jackie o aştepta un rând de haine curate pentru a se schimba.  Fosta primă doamnă înţelesese întotdeauna puterea imaginilor de a transmite mesaje, aşa că a ales să poarte costumul roz pătat de sânge. Aşa cum s-a arătat, în ţinuta ei “sângeroasă”, de fapt a arătat lumii ce s-a întâmplat în ziua ororii. Chiar dacă i s-a propus să nu fie fotografiată, la debarcarea din avion, aceasta a insistat să se vadă ceea ce simboliza costumul ei roz. 

Fosta prima doamnă şi-a păstrat calmul, chiar şi atunci când a povestit ce s-a întâmplat

Jackie a început să retrăiască trauma recentă, povestind cele întâmplate cumnatului său, Robert Kennedy, prietenilor şi familiei. A amintit inclusiv de o altă pierdere, cea a fiului ei născut prematur, Patrick Bouvier Kennedy, cu patru luni mai devreme. Schimbarea ţinutei a fost ultimul lucru pe care şi l-a dorit să-l facă. 

Costumul roz, expus publicului într-o 100 de ani de la data hotărârii 

Jackie i-a fost alături soţului ei atunci când trupul lui neînsufleţit a fost depus la Casa Albă. După ce sicriul a fost pus în camera de est a instituţiei, ea a mers în cameră şi a reuşit să se schimbe în cele din urmă. Servitoarea, şocată de imaginea costumului, a aşezat piesele vestimentare într-o pungă. După câteva luni, costumul lui Jackie, bluza, ciorapii şi încălţămintea, toate încă pătate de sânge, au fost trimise la Arhivele Naţionale. Ţinuta ei a fost păstrată acolo de atunci.

În 2003, Caroline Kennedy, fiica cuplului, a hotărât ca, după 100 de ani, ţinuta să poată fi expusă spaţiului public pentru a nu dezonora memoria fostului preşedinte şi pentru a nu provoca suferinţă celor apropiaţi. Până în anul 2103, costumul roz al mamei sale va fi păstrat într-un mediu atent controlat, simbol al uneia dintre cele mai negre zile din istoria S.U.A.Recente

Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg