O femeie din Franţa se chinuie de 3 ani să demonstreze că nu a murit. Nu mai are carte de identitate, nici permis de conducere

2 shutterstock 1278676255 jpg jpeg

În anul 2017, o instanţă franceză a decis în mod eronat că Jeanne Pouchain a încetat din viaţă. Chiar dacă femeia este vie şi locuieşte în oraşul Saint-Joseph, ea se luptă să demonstreze acest lucru guvernului. I-au trebuit trei ani doar pentru a ajunge la instanţă pentru a-şi susţine cazul.

Situaţia deosebită a franţuzoaicei Jeanne Pouchain, în vârstă de 58 de ani, provine dintr-o lungă dispută juridică cu o fostă angajată care a durat mai mult de un deceniu. Lucrurile au luat o întorsătură ciudată în anul 2017, când aceasta ar fi pretins unui tribunal că Pouchain a murit, potrivit publicaţiei „The Guardian‟. La scurt timp după aceea, Jeanne pur şi simplu nu mai exista pentru oficialii din Franţa.

„Nu m-am gândit că un judecător poate declara decesul fără certificat‟

Disputa juridică dintre Jeanne şi fosta ei angajată a început după ce acesta a fost dată afară de la firma ei de curăţenie în anul 2000.

„Este o poveste incredibilă! Nu mi-a venit să cred! Nu m-am gândit niciodată că un judecător poate declara pe cineva mort fără un certificat de deces‟, a declarat avocatul lui Jeanne, Sylvain Cormier, care o susţine în eforturile sale de „a învia‟ în mod legal. „Reclamanta a susţinut că doamna Pouchain a murit, fără să ofere nicio dovadă şi toată lumea a crezut-o. Nimeni n-a verificat‟, completează avocatul.

În anul 2004, un tribunal al muncii a ordonat lui Jeanne Pouchain să plătească femeii 14.000 de euro, dar hotărârea n-a fost niciodată pusă în aplicare, deoarece a fost împotriva companiei lui Pouchain, nu a ei personal. Angajata a încercat s-o dea în judecată în anul 2009, dar se pare că nu a reuşit. În 2016, cererea a revenit la instanţele de apel, numai că judecătorului i s-a spus, din greşeală, că pârâta Jeanne Pouchain a decedat. Astfel, instanţa a ordonat fiului şi soţului ei să plătească daunele datorate fostei angajate. în anul următor, reclamanta a susţinut că n-a primit niciun răspuns din partea lui Jeanne Pouchain şi a declarat tribunalului că Pouchain este posibil să fi murit, după cum spusese judecătorul, cu un an în urmă.

Fără nicio verificare, existenţa ei în sistemul de justiţie din Franţa a fost ştearsă, cu toate înregistrările sale oficiale, cartea de identitate, asigurarea de sănătate şi chiar permisul de conducere. Au fost invalidate toate documentele ei esenţiale.

Fosta angajată o acuză că s-ar fi prefăcut moartă

Reîncadrarea în viaţă în sistemul guvernamental este dificilă, deoarece, potrivit avocatului ei, moartea ei a fost oficial reglementată într-un cadru legal. De asemenea, este posibil ca birocraţia franceză să fi fost un factor de întârziere.

Cu toate acestea, femeia încearcă să-şi recâştige existenţa legală în instanţe. Jeanne crede că fosta ei angajată i-a creat această situaţie, astfel încât să poată încerca să câştige daune. Fosta angajată respinge această afirmaţie, susţinând că moartea ei a fost declarată în mod fals, fără vina ei. Femeia chiar susţine că Jeanne s-a prefăcut moartă pentru a evita plata daunelor legale pe care i le datora, dar Jeanne a negat aceste acuzaţii.

Cazul este în curs de desfăşurare, dar Jeanne este optimistă: „Dacă nu mă lupt, nimeni nu va lupta pentru mine. Bunica soţului meu are 102 ani, a trăit multe lucruri, inclusiv războiul, dar spune că n-a suferit niciodată aşa ca mine‟.

FOTO: ShutterstockRecente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg