Perlele, comoara din lumea apelor

1 76945 original jpg jpeg

Secole întregi, perlele au fost considerate un simbol al purităţii şi al frumuseţii feminine. Însă, dincolo de eleganţa şi rafinamentul lor, picăturile de sidef pe care mai toate femeile şi le doresc sunt, înainte de orice, un dar al naturii.

O istorie preţioasă

Mărgăritarele naturale sunt formate în urma pătrunderii întâmplătoare a unui corp străin în mantaua unor muluşte bivalve (stridie). Perlele de cultură se formează prin intervenţia oamenilor, care introduc în ţesuturile moi ale scoicii acel corp străin.

Bijuterii clasice

Ştiai că perlele de cultură pot fi de apă dulce sau de apă sărată? Majoritatea celor de apă dulce provin din China iar comercializarea lor a devenit o afacere profitabilă în industria bijuteriilor de lux, în timp ce perlele de apă sărată îşi au originea în ţări precum Australia, Tahiti, Indonezia sau Tailanda, preţul lor fiind mult mai ridicat.

Cum se pot deosebi perlele adevărate de cele false? Originalele sunt reci la atingere, iar la contactul cu dantura, dau un gust nisipos. Perlele false sunt netede şi perfect sferice, în timp ce mărgăritarele adevărate prezintă variaţii de nuanţă şi mici imperfecţiuni, detectabile la pipăit.  

Cea mai mare perlă din lume

Cea mai mare perlă din lume cântăreşte 34 de kilograme şi a fost evaluată la 100 milioane de dolari. Mărgăritarul gigant a fost găsită de un pescar filipinez, care a ţinut-o ascunsă sub pat 10 ani.

Perla, un simbol al lacrimilor

Se spune că perlele simbolizează lacrimile şi că aduc ghinion celei care le poartă în ziua nunţii – aşa că unele mirese superstiţioase aleg să se ferească de astfel de bijuterii.

Cele mai elegante femei ale lumii precum Coco Chanel, Audrey Hepburn sau Marlyn Monroe erau fascinate de frumuseţea lor, aşa că nu se puteau despărţi de ele nici măcar în timpul nopţii. Şi Regina Elizabeta I a Angliei avea o pasiune atât de puternică pentru perle, încât purta câte 7 şiraguri odată. Tot ea a fost posesoarea unei rochii încrustată cu 3.000 de perle.Recente

596cf8b29e5edde3c6ffec327094dd3a jpeg
Celebritati, Paris Hilton, Harry Styles, Kesha, Shutterstock jpg
Selma Blair și aliatul ei în lupta cu scleroza multiplă 0 Sursa  Instagram jpg
Jennifer Lopez, poreclă pentru gemeni 1 foto  Instagram jpg
Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg