Perlele, comoara din lumea apelor

1 76945 original jpg jpeg

Secole întregi, perlele au fost considerate un simbol al purităţii şi al frumuseţii feminine. Însă, dincolo de eleganţa şi rafinamentul lor, picăturile de sidef pe care mai toate femeile şi le doresc sunt, înainte de orice, un dar al naturii.

O istorie preţioasă

Mărgăritarele naturale sunt formate în urma pătrunderii întâmplătoare a unui corp străin în mantaua unor muluşte bivalve (stridie). Perlele de cultură se formează prin intervenţia oamenilor, care introduc în ţesuturile moi ale scoicii acel corp străin.

Bijuterii clasice

Ştiai că perlele de cultură pot fi de apă dulce sau de apă sărată? Majoritatea celor de apă dulce provin din China iar comercializarea lor a devenit o afacere profitabilă în industria bijuteriilor de lux, în timp ce perlele de apă sărată îşi au originea în ţări precum Australia, Tahiti, Indonezia sau Tailanda, preţul lor fiind mult mai ridicat.

Cum se pot deosebi perlele adevărate de cele false? Originalele sunt reci la atingere, iar la contactul cu dantura, dau un gust nisipos. Perlele false sunt netede şi perfect sferice, în timp ce mărgăritarele adevărate prezintă variaţii de nuanţă şi mici imperfecţiuni, detectabile la pipăit.  

Cea mai mare perlă din lume

Cea mai mare perlă din lume cântăreşte 34 de kilograme şi a fost evaluată la 100 milioane de dolari. Mărgăritarul gigant a fost găsită de un pescar filipinez, care a ţinut-o ascunsă sub pat 10 ani.

Perla, un simbol al lacrimilor

Se spune că perlele simbolizează lacrimile şi că aduc ghinion celei care le poartă în ziua nunţii – aşa că unele mirese superstiţioase aleg să se ferească de astfel de bijuterii.

Cele mai elegante femei ale lumii precum Coco Chanel, Audrey Hepburn sau Marlyn Monroe erau fascinate de frumuseţea lor, aşa că nu se puteau despărţi de ele nici măcar în timpul nopţii. Şi Regina Elizabeta I a Angliei avea o pasiune atât de puternică pentru perle, încât purta câte 7 şiraguri odată. Tot ea a fost posesoarea unei rochii încrustată cu 3.000 de perle.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg