Plante care înteţesc iubirea

1 58020 original jpg jpeg

Ce femeie nu-şi doreşte să-şi găsească perechea, să fie iubită şi fericită? Înţelepciunea populară spune că anumite plante au puteri magice, care ne ajută să ne împlinim dorinţele, în ciuda oricăror piedici.

Se spune că este bine ca ierburile să fie culese înainte de răsărit sau după apusul soarelui,în anumite zile,în funcţie de fazele lunii. Cea mai indicată este ziua de luni,aceasta fiind ziua Lunii,cea care ne guvernează sentimentele,sau vinerea,care este ziua zeiţei iubirii.

   Busuiocul   

Este probabil cea mai cunoscută „iarbă de dragoste”. Purtat în sân,busuiocul aduce fetelor noroc în dragoste. Pus sub pernă în noaptea de Sf. Andrei,de Sânziene,de Dragobete sau de 1 Martie,te va ajuta să-ţi visezi ursitul.

Se spune că femeia care bea apă de busuioc (o cană de apă în care s-au lăsat la macerat de cu seara 3 rămurele) în fiecare zi,pe nemâncate,va rămâne veşnic tânără şi va fi iubită de bărbatul ei ca în prima zi.

Sânziana galbenă (drăgaica)

Se zice că menţine tinereţea şi frumuseţea femeii,trezeşte dragostea,fereşte de rele şi de patimi. Cununa împletită în ziua de Sânziene se păstrează la capul patului tot restul anului,pentru ca fata să fie râvnită de flăcăi,ca s-o apere de zburători şi să-i dea vise frumoase.

Dacă faci baie în apa în care ai lăsat la macerat drăgaică,pielea şi ochii tăi vor căpăta o strălucire deosebită,care va acţiona ca un magnet asupra bărbaţilor. Efectul este garantat dacă băile sunt făcute cu două zile înainte de luna plină sau în zilele de vineri.

Iasomia

Se spunea că florile de iasomie,uscate,pisate şi puse în lapte cu miere,aveau puterea de a dezlega cununiile fetelor care nu se măritau. Mai erau folosite împotriva deochiului şi pentru a trezi din nou iubirea faţă de soţ.

Salcia

Vrei să afli dacă te măriţi la anul? Aruncă un pantof într-o salcie. Dacă pantoful rămâne agăţat,înseamnă că în următoarele 12 luni te vei mărita. Nu avem o reţetă pentru recuperarea pantofului.

Mirtul

Mirtul este legat,din timpuri străvechi,de căsătorie,fertilitate şi de dragoste. Se spunea că dacă o fată oferea iubitului o cană cu ceai de mirt,acesta n-o mai părăsea niciodată.

Ramura de mirt era nelipsită din buchetul de mireasă şi de la cămaşa mirelui. Domnişoarele de onoare obişnuiau să planteze după nunţile la care participau rămurele de mirt luate din buchetul miresei. Dacă rămurica se prindea însemna că fata avea să se mărite în curând.

Mărarul

Pe vremuri,miresele,în speranţa de a avea un soţ ascultător,îşi puneau în pantofi boabe de muştar şi frunze de mărar,spunând:„Muştar şi mărar,bărbatul din vorba mea să nu iasă”.

Pus în apa de baie,mărarul ne face mult mai atrăgătoare,iar adăugat în mâncare,are proprietăţi afrodiziace.

Tămâia

Este un leac magic de protecţie a cuplului. Ţinută în dormitor,sub perne sau la icoane,îi împiedică pe soţi să se certe şi îi face să fie cu frica lui Dumnezeu. Ţinută într-un săculeţ,aproape de corp,ajută pe soţ sau pe soţie să nu cadă în ispită.Recente

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)
Jennifer Aniston sursa  Shutterstock jpg
Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg