Plantele biblice te scapă de boli

1 47191 original jpg jpeg

Cele mai vechi leacuri din plante ale omenirii sunt menţionate chiar în Biblie. De aici au fost preluate de medicina populară şi au rămas până astăzi pe lista celor mai eficiente remedii naturale.

Biblia este nu numai cartea de căpătâi a creştinătăţii, ci şi o istorie a primelor plante de leac. Spre surprinderea noastră, din aceste plante se prepară şi astăzi remedii care ne ajută să ne păstrăm sănătatea şi să fim frumoase.

Măslinul

În Biblie. Alături de pâine şi de vin,uleiul de măsline este cel de-al treilea aliment binecuvântat de Dumnezeu în Vechiul Testament,iar porumbelul purtând în cioc ramura de măslin îl anunţă pe Noe că potopul s-a sfârşit şi se aşterne pacea în lume.

Ca leac. Ai citit cât de sănătos este uleiul de măsline şi că nu lipseşte din nicio salată sănătoasă. Ştiai însă că el este un adevărat aliment minune,care-ţi protejează inima,îţi pansează stomacul în caz de ulcer gastric şi te ajută dacă suferi de diabet zaharat? Trebuie doar să iei câteva linguriţe de ulei de măsline extravirgin în fiecare zi şi vei găsi vindecare pentru suferinţa ta.

Pentru frumuseţe. Dacă ai unghiile casante,unge-le cu acest ulei. Şi pielea va fi mult mai catifelată dacă îl foloseşti în locul cremei de dimineaţă. Aplică o mască cu ulei de măsline pe părul uscat şi în câteva săptămâni vei avea un păr care străluceşte de sănătate.

Scorţişoara

În „Cântarea Cântărilor”,cel mai frumos poem de dragoste creştin,mirele este fermecat de frumuseţea miresei,al cărei parfum are aromă de scorţişoară.

Nu cred că există iarnă în care să nu-i răsfeţi pe cei dragi cu plăcinte delicioase,aromate cu scorţişoară. Dacă nu ştiai,ei bine,află că acest minunat condiment te ajută pe tot parcursul anului să-ţi fortifici sistemul imunitar. Un ceai parfumat cu scorţişoară te va ajuta să treci cu bine de răceli,bronşite sau de problemele cu digestia.

Când vrei să slăbeşti,„aromează-te” dimineaţa şi seara cu un ceai de scorţişoară şi în câteva săptămâni vei scăpa de formele prea rotunde. O mască din trei linguriţe din parfumata scorţişoară şi trei de miere vor şterge de pe chipul tău neplăcutele semne de acnee.

Viţa de vie

Despre viţa de vie se vorbeşte încă din Vechiul Testament,Noe fiind primul om care a cultivat această plantă. Rodul ei este „sângele vieţii”,cel cu care Iisus i-a împărtăşit pe ucenicii Săi.

Ca leac. De câte ori ai preparat sărmăluţe de primăvară în fragedele frunze de viţă de vie sigur nu te-ai gândit că ele sunt un izvor de sănătate. Un ceai din aceste frunze de viţă îţi alină migrenele şi tulburările de menopauză. Dacă ai stat prea mult în soare sau te-ai opărit cu apă fiartă,oblojeşte locul cu frunze de viţă de vie şi te vei vindeca în câteva zile.

Sigur ai auzit de la bunica ta de apa vie şi ai văzut cum se spăla pe faţă dimineaţa cu această loţiune miraculoasă. Ei bine,află că aceasta este seva care curge primăvara din mlădiţele viţei proaspăt tăiate. Spală-te pe faţă în fiecare dimineaţă cu această apă plină de vitamina C şi vei avea un ten fin,cu mai puţine riduri.

Isopul

În Biblie. Încă din Vechiul Testament,Moise vorbeşte despre această plantă purificatoare,iar regele David, în psalmii săi,se roagă: „Stropi-mă-vei cu isop şi mă voi curăţi...”.

La fiecare răceală,bunica făcea repede o poţiune magică, uşor amăruie, care vindeca tusea imediat sau „repara” stomacul după primele înghiţituri. Această poţiune este ceaiul de isop,o plantă folosită în multe alte leacuri bătrâneşti.

Compresele cu infuzie de isop îţi luminează ochii şi-ţi şterg cearcănele de pe faţă. Toarnă câţiva stropi de ulei de isop în cada de baie,ca să ai o piele fină şi foarte parfumată.

Smochinul

În Vechiul Testament,frunzele de smochin sunt primele „haine” ale Evei şi ale lui Adam,iar în Noul Testament înmugurirea crengilor de smochin anunţă venirea Mântuitorului.

În fiecare vară,smochinele sunt un motiv să te răsfeţi sănătos. Poate îţi aminteşti de delicioasa dulceaţă de smochine pe care o făcea odinioară mama ta. Află că fructele acestui arbust miraculos te ajută să treci cu bine de orice problemă digestivă şi îţi vindecă bronşita şi răceala.

Pentru frumuseţe. Vrei o mască simplă şi naturală,care să-ţi cureţe tenul? Amestecă două smochine zdrobite şi două linguri de ulei de măsline. Dacă foloseşti zi de zi această mască plină de vitamine,ridurile nu-şi vor mai găsi loc pe faţa ta.Recente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg