Poveştile mai puţin cunoscute ale unor mumii. Au fost dezvăluite cu ajutorul tehnologiei moderne

1 mummy 4563819 1280 jpg jpeg

Una dintre cele mai cunoscute mumii este a lui Tutankamon, dar el nu este singura mumie care a atras atenţia lumii. Există altele care au uimit prin poveştile lor interesante.

Tehnologia modernă a dezvăluit adevărul despre o serie de mumii. S-a descoperit că un preot nu era de fapt ceea ce părea, mai ales că purta un copil în sarcofag. De asemenea, o mumie numită Alex avea o poveste care vine cu un avertizment pentru societatea modernă, în timp ce o prinţesă persană aproape a păcălit lumea în timp ce era cu totul altcineva. Din fericire, experţii au dejucat planurile unor escroci care au obţinut pe unele mumii mai mult decât valorau acestea.

Mumia denumită Alex oferă un exemplu

Acum aproximativ 2 200 de ani, un om a murit în Egiptul antic. Datorită inscripţiilor de pe sicriu, nu s-a mai putut afla nimic despre el decât că a fost un preot. Numele său nu a putut fi aflat, de aceea mumia sa a fost poreclită Alex. Muzeul Israel din Ierusalim a scanat mumia şi a făcut o descoperire surprinzătoare.

Preotul a mâncat mulţi carbohidraţi, nu a făcut mişcare şi a evitat să se expună la lumina soarelui. Un stil de viaţă sedentar este considerat a fi o problemă modernă, dar Alex a dovedit că unii oameni din Antichitate se comportau şi ei ca aceia care preferă să stea mai mult pe canapea.

Se pare că acest stil de viaţă l-a costat scump şi pe Alex. A dezvoltat boli de inimă şi osteoporoză care au fost atât de grave, încât i-au micşorat înălţimea cu până la 1,5 metri. La momentul morţii sale, Alex avea în jur de 30-40 de ani. Este considerată o vârstă fragedă pentru cineva cu un statut înalt în Egiptul antic.

Mumia unui preot care purta un copil

O nouă mumie egipteană a fost adusă la Universitatea din Varşovia, în secolul al XIX-lea. Conform scrisului de pe sarcofag, acesta aparţinea unui preot numit Hor-Djehuty. Din nefericire, în acea vreme realitatea putea fi alta din cauza aşa-numitului „comerţul cu mumii”. Vânzătorii aşezau o mumie într-un sicriu oarecare pentru a o putea vinde la un preţ bun. Scanările şi investigaţiile recente au eliminat multe dintre aceste escrocherii. În anul 2016, rămăşiţele lui Hor-Djehuty au fost şi ele radiografiate. Cele mai mari temeri ale Universităţii din Varşovia au fost confirmate de rezultatele obţinute.

Corpul din sarcofag nu aparţinea preotului, ci unei femei necunoscute. Când cineva a observat copilul acelei femei, dezamăgirea s-a transformat în bucurie. Scanarea a arătat că femeia era însărcinată în 6 sau 7 luni şi, dintr-un motiv inexplicabil, fătul nu a fost îndepărtat în timpul mumificării. Într-adevăr, aceea este singura mumie din lume a unei femei însărcinate.

Falsa mumie

Poliţia pakistaneză a capturat mai multe persoane care au încercat să vândă o mumie în anul 2000. Artefactul confiscat a fost trimis la Muzeul Naţional din Karachi. S-a anunţat că trupul aparţinea unei prinţese persane care a murit în jurul anului 600 î.Hr. Descoperirea a fost rară, iar Iranul şi Pakistanul s-au luptat mult timp pentru a stabili care ţară urmează să deţină mumia.

Treptat, de-a lungul timpului, s-a dovedit a fi vorba despre un fals. Scrisul de pe pieptar, care îi dezvăluia numele şi familia, avea greşeli gramaticale. Numele ei era un steag roşu. I s-a dat numele de mumia Rhodugune, care era mai mult greacă decât persană. Salteaua de stuf de sub corp avea doar 50 de ani. Experţii s-au temut că ar putea fi doar o altă mumie străveche oarecare împodobită cu obiecte regale false pentru a-i creşte preţul. Adevărul a ieşit la iveală: era o femeie care murise în jurul anului 1996 din cauza unei lovituri cu un obiect contondent care îi fracturase gâtul şi coloana vertebrală.Recente

emoticoane jpg
Oprah jpg
Kate Beckinsale sursa  Instagram jpg
Britney Spears sursa  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Noor Alfallah si Al Pacino jpeg
Tom Hanks jpg
kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg