Regulile stricte pe care angajaţii regali trebuie să le respecte de fiecare dată când Regina face baie

1 regina shutterstock 436243186 jpg jpeg

Ştim cu toţii că personalul regal este amplu şi atât Regina Elisabeta a II-a, cât şi restul familiei regale britanice au la dispoziţie un număr impresionant de angajaţi, de la şoferi şi bucătari, la cameriste şi valeţi. Şi fiecare dintre ei îşi ştie foarte bine rolul şi îndatoririle sale. Mai ales că Majestatea Sa ţine foarte mult la un protocol anume şi pretinde ca supuşii ei să respecte anumite reguli când vine vorba de îmbăiat...

Regina Marii Britanii are aceeaşi rutină în fiecare dimineaţă. Este trezită nu de alarma ceasului, ca orice muritor de rând, ci de un cimpoier care cântă sub fereastra sa. Odată trezită şi ridicată din pat, se dă drumul la radio, pentru a asculta BBC Radio 4, care difuzează emisiunea politică Today, a lui John Humphrys, în fiecare dimineaţă.

După asta, i se serveşte monarhului britanic ceaiul preferat – Earl Grey – şi câţiva biscuiţi pe o farfurioară. În timp ce suverana savurează ceaiul şi biscuiţii, menajera ei îi pregăteşte baia.

Ei bine, şi aici intervin acele reguli de la care Regina nu se abate niciodată... Astfel, se verifică tot – ca apa să nu fie nici prea caldă, nici prea rece, nici prea multă, nici prea puţină. „Camerista se duce în baia alăturată dormitorului regal pentru a pregăti baia de dimineaţă, care trebuie să aibă apă la o termperatură anume, nu e permisă nicio abatere. Apa se testează cu un termometru din lemn, întotdeauna acelaşi, şi cada trebuie să aibă nu mai mult şi nici mai puţin de 18cm de apă”, ne dezvăluie corespondentul regal Brian Hoey, via Daily Mail.

Ce se întâmplă, însă, când Majestatea Sa se află într-o călătorie şi nu în luxosul ei palat? De pildă, atunci când se află în Trenul Regal. Acest mijloc de transport se află în familia regală încă din 1840 şi este folosit în continuare de câţiva membri regali seniori, atunci când se deplasează prin Marea Britanie, iar Regina nu face excepţie. Trenul regal conţine spaţii de luat masa, de dormit, dar şi de îmbăiat, evident.

Atunci când Regina se află la bord, ea se îmbăiază dimineaţa la fix 7.30, iar, la acea oră, conducătorii trenului sunt avertizaţi să meargă mai uşor, pentru a nu crea zgâlţâieli neplăcute călătorului lor special. Dar nu numai Regina ţine la acest protocol legat de baia sa zilnică, fiul ei are, de asemenea, tabieturile lui.

Astfel, Prinţul Charles ţine morţiş ca angajaţii săi să pună dopul de la cadă într-un loc anume, iar temperatura apei să fie potrivită – nici fierbinte, nici rece, conform fostului valet al Prinţesei Daiana, Paul Burrell.

Foto - ShutterstockRecente

kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg