Reşedinţa regală unde Regina n-a stat niciodată. Acolo s-a căsătorit Prinţul Harry cu Meghan

1 nunta buna jpg jpeg

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a are mai multe reşedinţe în Marea Britanie - printre care se numără Palatul Buckingham, cu nu mai puţin de 775 încăperi, şi „paradisul din Scoţia”, Castelul Balmoral - însă există o locuinţă regală în care monarhul britanic n-a stat niciodată.

Casa Frogmore a devenit reşedinţă regală încă din 1792, dar este neocupată în momentul de faţă. Doar o mică parte din proprietatea ei, Frogmore Cottage, este locuită, însă nu de proprietatul ei de drept, Prinţul Harry, care s-a şi însurat acolo, ci de verişoara lui.

Casa Frogmore a fost denumită astfel din cauza abundenţei broaştelor care se află pe proprietate. Reşedinţa regală găzduieşte, de asemenea, şi mausoleumul în care Regina Victoria şi Prinţul Albert sunt înmormântaţi.

stanga
dreapta
2 castel jpg jpeg
3 shutterstock 1439203805 jpg jpeg
4 harry jpg jpeg

În prezent, Frogmore House este folosit ca atracţie turistică şi îşi va deschide din nou porţile în 2022 pentru publicul dornic de interioare opulente şi grădini care-ţi taie, pur şi simplu, respiraţia. Totuşi, interiorul reşedinţei, care este plin de opere de artă şi antichităţi, este păstrat top secret, fotografiatul fiind strict interzis înăuntru.

În Casa Frogmore au avut loc numeroase evenimente regale de-a lungul anilor, precum ceremonia nupţială a lui Peter Phillips cu Autumn Kelly, dar şi nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle. Frogmore Cottage, care se află pe aceeaşi proprietate, a fost oferită de Regină Ducilor de Sussex, pentru a fi reşedinţa oficială a proaspeţilor căsătoriţi.

După masive renovări, cuplul regal s-a mutat în Frogmore Cottage, de pe proprietatea din Windsor a Reginei, în aprilie 2019, cu puţin timp înainte ca fiul lor, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, să vină pe lume.

Prinţul Harry şi Meghan Markle au păstrat locuinţa ca reşedinţa lor principală în Marea Britanie după ce s-au retras din familia regală britanică şi s-au mutat în Statele Unite în 2020. În timp ce ei se acomodau cu noua lor viaţă americană, Ducii de Sussex i-au permis verişoarei lui Harry, Prinţesei Eugenie, să locuiască acolo împreună cu soţul ei, Jack Brooksbank şi fiul lor, August, care s-a născut în februarie 2021.

Totuşi de ce n-a stat niciodată Regina în Casa Frogmore? Din simplul motiv că, atunci când se află în Windsor, Majestatea Sa are un castel primitor în care să locuiască, acesta fiind cel mai încăpător castel locuit din lume.

Foto - ShutterstockRecente

Bobby Brown si Whitney Houston jpg
luna shutterstock 1044034966 jpg
Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg
Kate Middleton în verde OK Mag jpg
andreea mantea
profetie   shutterstock 430507258 jpg
minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg