Secretele popoarelor care nu fac cancer

1 59086 original jpg jpeg

Ce au în comun populaţia Hunza din Himalaya, centenarii din Ecuador şi japonezii din Insula Okinawa? Chiar dacă sunt în zone diferite ale lumii, există câteva obiceiuri care îi feresc de boli şi-i fac să se claseze fruntaşi în topul celor mai longevive popoare.

Este adevărat că ei locuiesc în regiuni nepoluate,iar stilul lor de viaţă este unul tradiţio-nal,ceea ce îi ajută să-şi menţină sănătatea.

Studiile efectuate în aceste comunităţi arată că alimentaţia naturală şi activitatea fizică regulată reduc semnificativ riscul de apariţie a cancerului. Aşa că putem învăţa de la cei mai sănătoşi oameni din lume cum să trăim sănătos.Iată ce fac ele: 

Nu fumează

Fumatuleste principala cauză a cancerului de plămâni şi al celui de laringe. Dar este responsabil de apariţia şi a altor forme ale cumplitei maladii. S-a constatat că fumătorii sunt cu 20-30% mai predispuşi să dezvolte un cancer decât nefumătorii.

Chiar dacă ai fumat până acum,te poţi lăsaşi acest lucru se va vedea,în timp,printr-o îmbunătăţire a stării tale de sănătate. Iar riscul de a face cancer se va diminua simţitor.

Fac zilnic mişcare

Cercetătorii sunt de acord:exerciţiile fizicezilnice sunt cea mai bună metodă de prevenire a bolilor. Un studiu francez arată că persoanele care fac sport au un risc cu aproximativ 25% mai mic de a face cancer de colon decât cele sedentare.

Dar mişcarea este benefică în lupta cu toate tipurile de cancer. Dacă nu practici niciun sport,mergi zilnic pe jos cel puţin o jumătate de oră. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Pe aceeaşi temă:

Ponturi ca să trăieşti cu 10 ani mai mult

Vrei să trăieşti mult? Iată ce trebuie să mănânci!

Mănâncă puţin

Pe lângă faptul că se satură cu porţii mici de mâncare,regimul lor conţine mai multe fructe şi legume şi mai puţine produse animale (carne,lactate şi ouă).

Acest mod de a se alimenta îi ajută să fie mai supli (multe boli sunt cauzate de obezitate),iar conţinutul ridicat de vitamine şi de antioxidanţi previne cancerul. Un studiu arată că femeile care şi-au menţinut greutatea în limite normale şi-au diminuat cu 38% riscul de a dezvolta cancer la sân.

Da,este uşor să nu fi stresat când trăieşti pe o insulă sau undeva în Himalaya,dar ce să faci tu care trăieşti într-un oraş aglomerat,mergi la serviciu şi ai o familie de îngrijit? Totuşi,există metode de relaxare,de care nu trebuie să uiţi.

Bine ar fi să nu-ţi stabileşti obiective de neatins şi să nu te laşi influenţată de toate nimicurile care-ţi pot strica ziua. Vei fi mai senină şi te vei feri de boli.

Nu beau alcool

Chiar dacă unii medici recomandă abstinenţa totală în ceea ce priveşte băuturile alcoolice,un pahar de vin pe zi poate îmbunătăţi circulaţia sanguină.

Consumul limitat este benefic,după cum se vede din statisticile făcute în regiunile viticole din Italia. Atenţie însă! Abuzul de alcool provoacă 7% din cazurile de cancer.Recente

Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg