Sfaturi despre supravieţuire complet greşite. Pot părea de încredere, dar fac mai mult rău

1 shutterstock 1640440021 jpg jpeg

Dacă îţi plac aventurile, cu siguranţă te gândeşti să înveţi câteva tehnici de supravieţuire, pe care poate le-ai văzut cândva în filme. Specialiştii spun că multe dintre aceste tehnici reprezintă, de fapt, mituri compet greşite, în care nu ar trebui să crezi.

Pentru că ameninţările la adresa societăţii par să fie aproape la fiecare colţ, de-a lungul timpului, s-au dezvoltat numeroase metode despre cum să scapi cu viaţă din astfel de situaţii. Unele dintre tehnicile de supravieţuire, fie că le-ai văzut în filme, fie că le-ai aflat de pe Internet, sunt greşite şi îţi pot pune viaţa în pericol.

Mit: Este bine să bei apă de cactus, dacă eşti însetat şi nu o sursă la dispoziţie. Consumul de apă dintr-un cactus este periculos şi poate accelera deshidratarea. Apa de cactus conţine acizi toxici şi substanţe chimice care pot fi dăunătore pentru oameni, dacă sunt consumate. Substanţele chimice din cactus pot provoca vărsături sau diaree.

Mit: Trebuie să aştepţi 48 de ore pentru a raporta dispariţia cuiva. Poate ai văzut în filme că trebuie să existe un interval de timp între momentul în care constaţi dispariţia cuiva şi momentul în care suni autorităţile. În realitate, oamenii legii recomandă să fie contactaţi imediat după constatarea dispariţiei.

Mit: În situaţii de criză, este bine să raţionalizezi consumul de apă. Această concepţie este greşită, deoarece specialiştii spun că energia scade atunci când eşti deshidratat. În caz de urgenţă, asigură-te că ai provizii făcute şi nu raţionaliza consumul de apă!

Mit: Alcoolul te încălzeşte. Consumul de alcool nu are efectul pe care majoritatea îl cred. În realitate, alcoolul te face să pierzi accelerat căldura din corp, fără să conştientizezi, anulând multe reflexe sănătoase ale corpului. Aşadar, alcoolul te face să simţi o căldură crescândă în organism, când, de fapt, tu o pierzi.

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg