Ştii ce simbolizează cifra 11?

1 63101 original jpg jpeg

În numerologie – matematica astrală care încearcă să definească destinul omenesc - 11 întruchipează idealismul, curajul, dar şi tensiunea şi contradicţiile. Cu puternică încărcătură simbolică, reprezintă calea spre perfecţiune.

  • 11 se află în strânsă legătură cu numerele care îl precedşi care îi urmează,adică cu 10 şi 12. Acestea din urmă reprezintă desăvârşirea cerească,11 fiind prin urmare drumul,adesea presărat de obstacole „lumeşti“,către atingerea idealului.
  • Din istorie,ne-au rămas „cei 11 din Atena“ – un colegiu de magistraţi instruiţi în inima Grecii antice,special instruiţi pentru urmărirea,judecarea şi pedepsirea răufăcătorilor. Acest grup se compunea din 10 cetăţeni traşi la sorţi şi de un grefier.
  • 11 grote dintr-un ţinut arid din Israelau ascuns,timp de secole,Manuscrisele de la Marea Moartă. Acestea sunt scrieri care cuprind texte de rugăciuni şi de înţelepciune,interpretări biblice,poezii.
  • Apollo 11 este numele primei misiuni prin care omul a păşit pe Lună,în 1969.
  • Primul război mondial a luat sfârşit la ora 11.00,a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului 1918.
  • În limba bască,cuvântul „hamaika“(sau „hameka“) reprezintă în acelaşi timp şi numărul 11,dar şi infinitul – rămăşiţă a vechii credinţe că cifrele care depăşesc măsura celor zece degete de la mâini reprezintă „nenumăratul“,„necuprinsul“.
  • Artele din Germaniase află sub influenţa cifrei 11. Mai multe mişcări artistice din această ţară sunt însoţite de numărul respectiv:„Grupul 11“ din Stuttgart (anii ’50),„Die Elf“ („Cei unsprezece“) din Munich (sfârşitul secolului al XIX-lea).
  • În Europa occidentală,popoarele sărbătoresc solstiţiul de iarnă,pentru a alunga spiritele rele,de Sfântul Martin,care cade pe data de 11 noiembrie. În această zi,conform tradiţiei,se aprind primele focuri.
  • Pentru cuplurile căsătorite,11 ani de căsnicie înseamnă nunta de coral sau de zinc.


Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg