Superstiţiile lui Lewis Hamilton şi cum a scăpat pilotul de Formula 1 de „rutina ridicolă‟

1 lewis hamilton jpg jpeg

Pilotul britanic de Formula 1 a câştigat şapte titluri de Campionat Mondial, la egalitate cu Michael Schumacher, şi deţine recordul pentru cele mai multe victorii (99 la număr), pole position-uri (100) şi urcări pe podium (172). Să fie oare de „vină‟ vreun talisman special pentru asemenea noroc?

Mulţi piloţi de Formula 1 deţin pandante norocoase sau au anumite obiceiuri de la care nu se abat în ziua cursei. De pildă, Michael Schumacher prefera să conducă o maşină ce avea numere ciudate, Sebastian Vettel îşi punea câte o bucăţică de argint în încălţări înainte de-a se urca la volan, iar Stefano Modena nu putea să suporte partea dreaptă a garajului său şi mergea tot timpul pe partea lui stângă. Iar Sir Lewis Carl Davidson Hamilton nu făcea nici el nicio excepţie până de curând!

Pilotul de la Mercedes le-a dezvăluit lui James Corden şi lui Tom Brady slăbiciunile de care s-a făcut vinovat până de curând: „Cred că aveam vreo 10-11 ani când fratele meu mi-a dat o castană. Era castana mea norocoasă şi o puneam tot timpul în costumul meu. Nu ştiu ce s-a întâmplat într-o bună că am pierdut castana. Îmi ieşise prin cracul de la pantaloni, habar n-am. Ideea e că dispăruse complet. Apoi mi-am făcut rost de alt obiect care să-mi ţină noroc la curse – o pereche de lenjerie intimă. Doar că mama nu ştiu ce a făcut la spălat de mi i-a strâmtorat!”, povesteşte Lewis.

Însă, pe măsură ce trecea timpul, lucrurile deveneau tot mai serioase în privinţa superstiţiilor pe care le avea. „Când ajunsesem la 17-18 ani, deja aveam o rutină foarte precisă de-a mă îmbrăca – în primul rând îmi puneam şoseta dreaptă, după care cea stângă, niciodată invers. M-am urcat în maşină în Germania şi mi-am dat seama că nu aveam casca pusă bine pe cap. Ratasem unul dintre acei paşi pe care eu îi făcusem esenţiali în toată pregătirea mea. Ţin minte cum m-am prăbuşit, pur şi simplu, doar câteva secunde mai târziu şi atunci mi-am dat seama în ce hal ajunsesem. Devenisem conştient de faptul că totul era doar în mintea mea şi că trebuia să fac astfel încât să nu mă mai împiedice nimic să-mi fac treaba bine. Aşa că am eliminat din viaţa mea toată acea rutină ridicolă, pentru că totul nu era decât în mintea mea şi atât!‟.

Foto - ShutterstockRecente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg