Ziua în care Londra a fost inundată de bere. Tsunami-ul alcoolic a făcut victime omeneşti

1 bere jpg jpeg

Pe 17 octombrie 1814, a avut loc o tragedie industrială pe cât de regretabilă, pe atât de ciudată. Evenimentul care a devenit apoi cunoscut ca Inundaţia cu bere a Londrei a omorât nu mai puţin de nouă oameni, a rănit mulţi alţi trecători nevinovaţi şi a distrus numeroase case şi clădiri din zonă.

La intersecţia dintre strada Great Russel şi Tottenham Court, berăria Horse Shoe era o afacere înfloritoare, care folosea butoaie din lemn înalte de 7m pentru a depozita produsul lor de mare succes. Iar aceste butoaie imense, care aveau un inel de metal la mijloc, conţineau peste un milion de litri de bere în ele.

În acea zi fatidică de octombrie, inelul de metal a plesnit la unul dintre butoaie, din cauza presiunii şi a vechimii acestuia. La numai o oră după acest prim incident, întregul butoi a explodat, eliberând tot conţinutul fermentat în fabrică. Forţa pe care a avut-o acest tsunami alcoolic a provocat distrugerea altor butoaie, adăugând astfel la inundaţia deja scăpată de sub control. Ce s-a întâmplat apoi?

Cantitatea totală de 1.200.000 de litri de bere a lovit peretele berăriei cu asemenea putere încât l-a dărâmat pur şi simplu, iar valul imens creat a ajuns pe străzile înguste din St. Giles Rookery. Torentul a ajuns pe strada George, apoi pe Strada Nouă în numai câteva minute, punând la pământ totul în calea sa. Valul de bere de 5m a inundat subsolurile caselor şi a dărâmat câteva clădiri deja şubrede.

Într-una din aceste case, Mary Barnfield lua masa cu fiica ei de patru ani, Hannah, în momentul în care inundaţia le-a lovit. Casa lor n-a rezistat impactului şi s-a părbuşit peste fiica şi mama care şi-au pierdut amândouă vieţile în acest incident incredibil.

În alt subsol, avea loc priveghiul unui copilaş de numai 2 ani, care murise cu o zi înainte. Toţi cei patru oameni prezenţi la căpătâiul băieţelului decedat şi-au pierdut şi ei viaţa odată ce valul de bere a ajuns la ei.

Câţiva dintre localnici au descoperit că dracul nu era aşa negru şi au început să profite de berea gratuită care le ajunsese la picioare. Sute de oameni au ieşit pe străzi pentru a culege berea în orice recipient aveau la dispoziţie. De fapt, odată ce situaţia s-a mai calmat, a fost raportată a noua victimă – un bărbat care a murit intoxicat cu alcool, după ce băuse prea multă bere.

Berea a rămas pe străzile londoneze luni întregi după declanşarea incidentului, iar proprietarii berăriei Horse Shoe au fost daţi în judecată pentru pagubele create. Totuşi, atât judecătorul, cât şi juraţii au catalogat tsunamiul alcoolic „o întâmplare petrecută cu voia lui Dumnezeu”, motiv pentru care acuzaţiile aduse celor responsabili au fost ridicate. Inundaţia a costat berăria 23.000 de lire sterline la acea vreme, adică vreo 1,25 de milioane de lire sterline în banii de acum.

Foto - Shutterstock



Recente

shutterstock 1442475113 jpg
5 nicole kidman shutterstock 1038854833 jpg jpeg
3 zodii ai caror nativi isi gasesc scopul in viata pe 22 octombrie  Sursa foto shutterstock 2325199857 jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Eva Mendes  sursa   Shutterstock jpg
422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg