De ce a purtat Kamala Harris un costum complet alb la discursul victoriei? Ce mesaj transmite

1 124200245 193137015586105 2129629812264996842 n jpg jpeg

Este prima femeie vice-preşedinte de culoare, cu origini asiatice ales de Statele Unite ale Americii. Kamala Harris s-a bucura de victorie alături de noul preşedinte Joe Biden şi a susţinut un discurs cu această ocazie. A purtat o ţinută complet albă, plină de semnificaţii.

Când a urcat pe scenă, în Wilmington, Delaware, pentru a se adresa naţiunii după victorie, Kamala Harris a adus un omagiu femeilor care au venit în faţa ei. Discursul ei a fost  apreciat pentru că a amintit de centenarul ratificării celui de-al 19-lea amendament la Constituţia SUA, care garantează femeilor dreptul la vot. De asemenea, alegerea stilului vestimentar nu a fost deloc întâmplătoare.

Kamala Harris face istorie

Ţinuta vicepreşedintei Harris a fost realizată de designerul Carolina Herrera, un brand fondat în New York, de femei, pentru femei. Este un exemplu de îmbrăcăminte monocromatică despre care specialiştii au spus că poate fi folosită pentru a desemna sărbătoarea în comunitatea neagră.

Iată ce a scris pe pagina sa de Twitter Shelby Ivey Christie, istoric al modei, la scurt timp după discursul lui Harris: „În comunitatea noastră (n.r.comunitatea neagră), îmbrăcămintea monocromatică este aleasă în mod intenţionat şi este un instrument folosit pentru a comunica mai uşor credinţele politice şi spirituale. Când suntem îmbrăcaţi într-o singură culoare din cap până-n picioare, să ştiţi că suntem aprinşi”.

Alegerea ei de a purta alb este un tribut adus sufragetelor, activistele de la începutul anilor 1900 care militau pentru emaniciparea femeilor. Organizaţia pentru sufragiul femeii din SUA, Partidul Naţional al Femeii, şi-a desemnat culorile într-un buletin informativ publicat în decembrie 1913, în care prezintă semnificaţia culorilor alb, auriu şi violet: „Albul, emblema purităţii, simbolizează calitatea scopului nostru”.

Albul a prins ca o culoare singulară a mişcării. Femeile care luptau pentru dreptul la vot au început să poarte rochii feminine, complet albe, pentru a combate stereotipurile perpetuate în presă.

În ultimii ani, femeile din Partidul Democrat au decis să poarte ţinute albe în amintirea mişcării suragetelor în mai multe ocazii, mai ales în timp ce participau la discursurile fostului preşedinte Donald Trump.

Şi bluza vicepreşedintei a inclus un detaliu simbolic

Harris şi-a asortat costumul cu o bluză albă, cu o fundă prinsă la baza gâtului, care a atras atenţia multora în timpul discursului. Stilul de a purta o cravată înnodată în formă de fundă se numeşte lavalieră. Prin alegerea acestuia, Kamala Harris a dorit să arate că are şi rădăcini feministe.

Stilul a devenit popular în anii '80, când mai multe femei americane au început să ocupe funcţii executive în corporaţii. Mişcarea a dus la un nou mod de a se îmbrăca, iar multe femei de la acea vreme au adoptat stiluri similare omologilor lor masculini, dar cu o notă adăugată, lavaliera. Curând, a devenit o ţinută clasică de birou, dar şi-a făcut loc şi în politică. Chiar şi fostul prim-ministru britanic, Margaret Thatcher, l-a adoptat în apariţiile ei.

FOTO: InstagramRecente

Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg