De ce apar ridurile de pe gât?

1 pexels photo 1330725 jpg jpeg

Ridurile de pe gât apar din mai multe motive. Din momentul în care pielea este subţiată, ea îşi pierde rezistenţa şi atunci îşi fac apariţia aceste riduri. Dar care sunt factorii care duc la apariţia acestora? Pe lângă vârsta care îşi poate spune cuvântul, modul în care îţi îngrijeşti pielea este esenţial. Dacă o faci în mod corespunzător şi ai o dietă bogată în vitamine, poţi lupta mai uşor împotriva apariţiei lor.

Motivul pentru care apar ridurile pe gât

Deoarece pielea gâtului este foarte subţire şi vulnerabălă, acest lucru o face să fie predispusă la îmbătrânire. Un alt factor care duce la apariţia acestor riduri este ţesutul adipos, care este mai puţn în zona gâtului, faţa de ten, spre exemplu. Motivul pentru care această zonă se usucă mai repede, este acela că această parte a corpului are mai puţine glande sebacee şi astfel, îşi pierde fermitatea mai repede, formând inesteticele riduri.

Citeşte şi: Ridurile din jurul ochilor - ce greşeli faci şi cum să le reduci

Curăţare şi hidratare

Prin îngrijirea zonei gâtului se înţelege mai ales curăţarea ei în profunzime, pentru a îndepărta impurităţile. Este recomandat să foloseşti pentru această curăţare o apă termală sau o loţiune tonică. După curăţarea temeinică, ai nevoie de o cremă pentru hidratare.  Poţi încerca să aplici chiar şi o compresă cu muşeţel.

Masajul zilnic

Dacă vrei să previi apariţia ridurilor sau chiar să le estompezi, fă-ţi un ritual din masajul zonei gâtului. Foloseşte o cremă hidratantă şi aplic-o cu mişcări uşoare, circulare. Pielea va redeveni fermă şi astfel, vei preveni  şi apariţia unor noi riduri. Poţi folosi şi un ulei vegetal pentru aceste masaje.

Citeşte şi: Tinereţe fără bătrâneţe şi piele fără riduri

Protecţie împotriva radiaţiilor

Deoarece gâtul este expus la soare, trebuie să ai grijă şi de acest aspect, deoarece pielea va îmbătrâni mai uşor dacă este expusă la soare fără protecţie. Astfel, înainte să ieşi din casă, în zilele în care ai mai multă treabă în aer liber, foloseşte o cremă cu proecţie solară. O aplici în zona gâtului şi a pieptului şi astfel, o să fii protejată.Recente

UNTOLD BAC DE 10 4x5 1 jpg
kourtney kardashian travis barker (3) jpg
launch app jpeg
neversea png
pietre la rinichi jpg
Jennifer Lopez sursa foto  Shutterstock jpg
sosete negre in avion jpg
singuratate jpg
p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg