Destinul tragic al Giei Carangi, primul supermodel al lumii. Avea şanse mari la o carieră remarcabilă

1 gia carangi 10 jpg jpeg

Gia Carangi a fost considerată primul supermodel al lumii. Imaginile cu Gia au fost pe toate copertele revistelor de top ale lumii, de la sfârşitul anilor ’70 şi începutul anilor ’80, însă viaţa ei s-a sfârşit într-un mod tragic…

Gia Carangi s-a născut în Philadelphia, în anul 1960. Era cea mai mică dintre cei trei copii, iar oamenii o descriau drept „o fetiţă deosebit de ataşată de mama ei‟. Când Gia avea doar 11 ani, mama sa i-a părăsit pentru un alt bărbat, iar Gia a reîntâlnit-o abia spre finalul vieţii sale.

Cu trăsăturile sale superbe, Gia s-a făcut repede remarcată în industria modei şi a reuşit să colaboreze cu nume mari. La începutul carierei sale, Gia a apărut de două ori pe coperta Cosmopolitan, de cinci ori în Vogue şi a întrecut la capitolul frumuseţe toate modelele cu ochi albaştri şi cu părul blond care fuseseră populare până în acel moment.

În acele timpuri, Gia avea multe cereri din partea marilor companii de fotomodele şi, dacă nu ar fi fost dependenţa de droguri şi de alte obiceiuri autodistructive, cariera ei s-ar fi consolidat, precum carierele marilor supermodele celebre ca: Naomi Campbell, Linda Evanghelista şi Cindy Crawford.

Citeşte şi: Mari poveşti de dragoste de la Hollywood. Johnny Cash, cea mai frumoasă scrisoare de dragoste pentru soţia lui

Din păcate, Gia Carangi nu a ştiut cum să gestioneze succesul, iar dependenţa de substanţe interzise a dus la îmbolnăvirea sa. Francesco Scavullo, un celebru fotograf din acea vreme, prieten cu Gia, vedea că supermodelul începuse să meargă pe căi greşite şi a hotărât să o pozeze pentru coperta revistei Cosmopolitan. Francesco parcă a presimţit că acea copertă urma să fie ultima din viaţa Giei…

În cea mai grea perioadă, atunci când ajunsese dependentă de droguri, Gia era cunoscută drept cel mai dificil fotomodel cu care fotografii lucrau, asta pentru obişnuia să plece din timpul şedinţelor foto ca şi să îşi cumpere droguri. Comportamentul ei rebel i-a distrus cariera, iar mulţi designeri au început să o refuze.

Cum a murit Gia Carangi?

Ea a contactat un virus care, la acea vreme, distrugea lumea şi despre care medicii aveau foarte puţine informaţii - virusul HIV. Când a fost internată pentru prima oară în spital, Gia a ieşit pozitivă la testul SIDA, iar profesioniştii din domeniul medical nu ştiau cum să facă faţă acestui diagnostic. Medicii şi asistentele intrau în camera ei de spital îmbrăcaţi în costume, din cap până în picioare, şi luau măsuri de igienă, precum ştergerea tuturor aparatelor medicale cu dezinfectanţi. Când a fost internată prima oară, în 1985, s-a descoperit că Gia fusese şi bătută şi violată de către unul dintre dealerii ei. Cum a murit Gia Carangi?

Pătrunsă de boală şi devastată de abuzul de droguri, Gia Carangi a ajuns în sapă de lemn, fără bani şi abandonată toţi prietenii celebri. Primul supermodel al lumii a murit pe un pat de spital, în anul 1986, pe când avea doar 26 de ani, doar cu mama ei alături. După moartea sa, au ieşit multe lucruri la iveală. De pildă, faptul că designerii şi colaboratorii îi ofereau droguri în timpul şedinţelor foto ca să o poată ţine în frâu. La înmormântare nimeni din lumea modei nu a venit.

În 1998, HBO a produs un film despre viaţa ei scurtă pe care Gia Carangi a avut-o, cu Angelina Jolie în rolul principal. Gia era descrisă în film, precum o tipă cu o figură superbă, liniştită, dar întunecată şi periculoasă. 

Sursă foto: PinterestRecente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg