A început ediţia a XV-a a Festivalului Internaţional “Enescu şi muzica lumii”

1 59071 original jpg jpeg

Ediţie aniversară a celui mai important festival muzical estival rezervat muzicii clasice, având de la început ca centru localitatea Sinaia.

Festivalul International “Enescu şi muzica lumii” va cuprinde concerte şi la Buşteni,Braşov,Sibiu şi Bucureşti,ce se vor desfăşura în perioada 5-27 august 2014.

Cu peste 20 de concerte în program şi mai mult de 500 de muzicieni invitaţi,Festivalul Internaţional “

” are deja un afiş impresionant,de nivel european. În colaborare cu stagiunea Vara Magică organizată la Bucureşti de Lanto Communication,“

” va aduce în faţa publicului cele mai puternice orchestre de tineret din România,Franţa,Moldova şi Spania,alături de care vor evolua solişti de renume internaţional.

Seria de concerte ”Capodopere ale muzicii de cameră” va continua să impresioneze publicul şi la actuala ediţie. Pe scenă se vor reuni o pleiadă de instrumentişti români care desfăşoară strălucitoare cariere în străinătate,alături de importante personalităţi artistice din România,adevărate repere ale vieţii concertistice.

”Generaţia Mileniului III”,linia de concerte care aduce de câţiva ani în prim plan cele mai spectaculoase tinere talente muzicale din România,va avea la această ediţie o tot mai importantă componentă internaţională,contribuind la incitanta stare de competiţie care a făcut dintotdeauna deliciul publicului.

Momentele de maximă atracţie rămân concertele simfonice,orchestrele naţionale de tineret din România,Franţa,Moldova şi Spania putând fi ascultate atât la Bucureşti,cât şi la Cazinoul din Sinaia,România fiind singura ţară reprezentată de trei orchestre:Orchestra Română de Tineretpregătită şi dirijată de Cristian Mandeal,Orchestra Romanian Sinfoniettapregătită şi dirijată de Horia Andreescu,solistă Elisabeth Leonskajaşi Orchestra Juniorcondusă deGabriel Bebeşelea,solistăMaria Marica.

Festivalul Internaţional “

”,constituie deja un reper stabil al vieţii culturale,a cărui zonă de interes a depăşit deja aria regională a celor mai importante staţiuni montane din România,sălile arhipline ale festivalului având un public compus în mare parte din melomani veniţi de peste hotare,special pentru aceste minunate concerte.